Å nej. Du använder en gammal tråkig webbläsare som sabbar upplevelsen av vår nya sajt. Snälla, uppdatera till något fräscht. /mvh AOS-teamet

annons

Klicka på pilarna för att starta bildspelet

Agnes knockar oss – är nära fulländning

LÄSARNAS BETYG

ANTAL RÖSTER

AOS BETYG 4

Delad matglädje är dubbel glädje.
Välkommen till Agnes – en dröm om Medelhavet på Kungsholmen.

annons

annons

Cv-samlingen inkluderar topprestauranger i Spanien, London och en rad ansedda Stockholmskrogar. Ingen lek alltså när personerna bakom Agnes slog upp Kungsholmsportarna till vad som redan blivit en snackis i huvudstaden.
Menyn här är – måste sägas – suverän. Och vi upplever en servering som är på topp och generös. Men det är ”dela på”-rätterna som knockar oss.

Fast låt oss börja i entrén där vi möts av ett honnörsbord som når ända in genom köksgluggen. Det är pricken över ibericon på Agnes, passar för åtta men klarar tio med lite vilja. Här kan kocken helt enkelt skicka ut käket till sällskapet. Fräckt.

I övrigt ser Agnes ut som krogar gör numera. Lång bar, mycket aluminium innanför den och bord längs fönstren. Än är det inte månaders kö, men lokalen fylls tidigt och ljudnivån drar iväg redan runt 19.

Bland förrätterna återfinns ett av Stockholms häftigaste charkval … Agnes grovmalda sobrasadakorv, gjord i egna köket och lite uppvärmd före servering. Den ger en magisk stund även om övriga charkbitar också håller hög klass.

Bläckfiskrisotton kommer med härlig vitlökston och är stor nog att dela på till förrätt. Två SMÅ hummerrullar i miniatyrformat gör oss däremot fundersamma. De smakar visserligen gott, men 140 kronor…

Av huvudrätterna får vi en smakrik njurtapp (med sparris och ramslök) och ett stekt ankbröst som är rätt rött och kommer med jordärtskocka. Gott.

Desserterna då? Ja, här har – liksom haussade Lilla Ego hade från början – även Agnes en bit kvar. Vi får visserligen en perfekt mjölkglass med rabarber och krispig mandel, men äppelmunkar stående på en nutellaklick känns mest meningslösa. Nja, man går nog inte till Agnes för desserterna.

Några dagar senare är vi tillbaka för dela på-rätterna – en imponerande samling från slätvar till kaninpasta, côte de beauf, anklever, varm skaldjursplatå och spädgris. Vårt val, grisen, är en fröjd, med tryffelaioli, vitlökspotatis och sin egen sky.

Mmm, det här fungerar nästan redan till fulländning. Efter två besök är Smakrådet övertygat: Agnes kommer fylla huset länge.

SMAKRÅDET
tipsa@aos.se

annons

annons

DAGENS DEALS FRÅN

annons

annons

annons

mer från allt om stockholm

annons

annons