Å nej. Du använder en gammal tråkig webbläsare som sabbar upplevelsen av vår nya sajt. Snälla, uppdatera till något fräscht. /mvh AOS-teamet

annons

Klicka på pilarna för att starta bildspelet

Slottsproffs bakom nya Hantverket

När en möbelsnickare öppnar restaurang så är det inte bara mathantverket som räknas. Då blir det noga med minsta skruv.
– Material och detaljer är otroligt viktiga, säger möbelnörden Torbjörn Blomqvist, ägare till nya Restaurang Hantverket.

annons

annons

Glöm inte att titta upp från tallriken vid ett besök på nya Restaurang Hantverket, särskilt inte om du är inredningsintresserad. Nya restaurangen på öfvre Östermalm har satsat in i detalj på interiören.
– Allt från små mässingsskruvar till sömmarna på sofforna har det tagits beslut om, säger restaurangchef Anette Åsell.

Designmöbler och Ikea vintage

Orsaken till detaljfixeringen är Hantverkets ägare, Torbjörn Blomqvist. Han är utbildad möbelsnickare, tidigare slöjdlärare och startade och drev företaget Svensk Inredning. Möbelhantverk får honom att gå igång, rejält.
– Material och detaljer är otroligt viktiga. Här i restaurangen har vi ett stort kastanjebord. Orangeriets bord är i ask med inlägg i svartek, alltså ek som har legat på havsbottnen i minst 300 år. Vi har Jonas Bohlins senaste stolar, Carl Malmstenfåtöljer och två vintage Ikeafåtöljer från 50-talet.

Slottsproffs

Nu för tiden ägnar sig Torbjörn Blomqvist annars mer åt slott än möbelverkstäder. Han är ett riktigt slottsproffs som äger och driver slott som Ulfsunda, Hesselby Slott, Rosersberg, Åkeshov och Näsby.

När det gäller mathantverket på Hantverket så lutar han sig mot köksmästare Fredrik Persson och kocklandslagets Fredrik Juhlin. Fredrik och Fredrik berättar att de vill servera mat med nordiska smaker och rustik elegans.
– Jag blir nästan tårögd nu när jag står och ser resultatet av det vi gjort. Det här är en krog jag själv vill gå till. Och det är ett väldigt bra betyg, säger Fredrik Juhlin när han står i lokalerna och berättar om arbetet med nya krogen.
Priserna landar på 150-170 kronor för en förrätt och 250-300 kronor för en varmrätt.

Orangerie och egen öl

Till maten som serveras vid borden dukade med Moraknivar går det att beställa in restaurangens egna specialbryggda öl.
I baren är det också detaljfokus, med handskurna isbitar, brännmärkta citroner och egentillverkad gingerbeer och grenadine.

Gäster kan välja mellan att sitta i baren, matbaren, orangeriet och snart också på uteserveringen på bakgården, där det också kommer finnas grill i sommar.

Torbjörn Blomqvist berättar hur han för ett par dagar sedan stod och granskade de nästan färdiga lokalerna, men såg att något var fel.
– Det var mässingen. Den var för blank. Jag fick slipa på den och ta till kaustiksoda. Sedan blev det bra.

AOS WS

annons

annons

DAGENS DEALS FRÅN

annons

annons

annons

mer från allt om stockholm

annons

annons