Å nej. Du använder en gammal tråkig webbläsare som sabbar upplevelsen av vår nya sajt. Snälla, uppdatera till något fräscht. /mvh AOS-teamet

annons

Klicka på pilarna för att starta bildspelet

Gröna kostymen klär Mosebacke

LÄSARNAS BETYG

ANTAL RÖSTER

AOS BETYG 3

Den gröna matvågen fortsätter att rulla in över stan. Senast ut är en av Stockholms riktiga gamla klassiker. Och Mosebacke Etablissement tar sig an uppgiften med den äran.

annons

annons

I generationer har folk styrt stegen mot Mosebacke Etablissement för att få skratta, dansa och festa. Viskvällar, krogshower, konserter och klubbar har avlöst varandra och även om köket levererat till hungriga gäster under alla år så har maten aldrig riktigt varit det man snackat om efter ett besök. Det kan det bli ändring på nu när menyn gjorts om helt efter nytt koncept.

Ett tiotal mellanrätter finns att välja mellan, alla utom en är helt vegetariska. Ungefär tre stycken räcker för att bli mätt berättar vår servitris. Till det kan den som vill beställa dagens kött eller fisk.

Det är vackra anrättningar som kommer in och ambitionsnivån är tydlig. Allt är genomgående vällagat och det är glädjande att se hur mycket tanke som lagts ner på varje rätt. Även om alla tankar inte riktigt träffar rätt.

Den friterade blomkålen låter bra på pappret men blomkålskroketterna övermannas av kokos, kryddkokta russin och en för söt sås. Lite efterrättskänsla. Solrosfrörisotton är inte heller helt lyckad, mastig och helt enkelt lite för mycket.

Jordärtskocka x 3 är däremot en riktig fullträff. Len puré, bakade skockor och knaprigt krisp. Otroligt gott. Grillad baby gem är en annan favorit. Smakrik hjärtsallad, krämig potatis med Västerbotten, mandelcrunch och syrlig citron passar riktigt fint ihop.

Däremellan hittar vi rödbetsgnocchi med getost, grönärtskroketter med brysselkål och blodgrape och svartrotsnudlar med svampsås. Riktigt trevliga bekantskaper allihop.

Biff och röding är dagens tillval, båda tillagade på enklaste sätt med rena smaker.

Det är inte bara maten som uppdaterats, en välbehövlig renovering har lyft matsalen utan att för den skull döda ställets själ. Det är stilfullt och hemtrevligt. Mer inbjudande än tidigare, samtidigt som lokalen kan förvandlas till nattklubb i några handvändningar.

Desserterna vi provar kan man ha eller mista. De är fina att se på men smakar tyvärr inte så mycket. Och är inte en chokladcheescake utan kaka snarare en kräm?

Än så länge verkar inte så många ha upptäckt Mosebackes nya koncept. De borde de göra. För det som är bra är kalasbra. Och det mindre bra är ändå helt ok.

SMAKRÅDET
tipsa@aos.se

annons

annons

DAGENS DEALS FRÅN

annons

annons

annons

mer från allt om stockholm

annons

annons