Å nej. Du använder en gammal tråkig webbläsare som sabbar upplevelsen av vår nya sajt. Snälla, uppdatera till något fräscht. /mvh AOS-teamet

annons

Juice till lyxmaten. Finvinerna på stjärnkrogen Oaxen får sällskap av juice när menyn nu matchas med ett nytt alkoholfritt dryckespaket.
Juice till lyxmaten. Finvinerna på stjärnkrogen Oaxen får sällskap av juice när menyn nu matchas med ett nytt alkoholfritt dryckespaket.
Foto: Oaxen och Erik Olsson

Nya gourmetsatsningen på Oaxen – juice till maten

Hyllade Michelinkrogen matchar sin hyllade mat på nytt vis – med juice till maten istället för vin. – Oaxens löjromsservering ihop med infusion på libbsticka är en grym kombo, säger Fredrik Horn på Oaxen.

annons

annons

Tvåstjärniga Oaxen Krog matchar sin lyxiga provsmakningsmeny med en ny sorts dryckespaket. För den som är trött på alkohol eller bara vill prova något nytt, går det nu att beställa ett juicepaket speciellt framtaget till gourmetmenyn.
Bland rätterna på Oaxens tiorättersmeny finns sådant som svärtad pilgrimsmussla med champinjon och lejonmansticka, tryffeltångsbuljong och hasselnöt, eller vaktel från Vinköl med rotselleri i maskroskapris och grillad grangrädde.

Kolsyrad juice

Nu kan smakerna lyftas ytterligare, inte bara med det vinpaket som brukar erbjudas till menyn. Nu finns också alkoholfria juicer som dryckesalternativ. Inte helt vanligt i lyxkrogssegmentet, visar det sig.
– Vi är ensamma om att servera den här stilen på juicepaket där vi kolsyrar våra juicer, säger Fredrik Horn, ny restaurangchef på Oaxen som senast kommer från restaurang Frantzén.

600 kronor för fem glas

Juicepaketet som serveras till Oaxens meny består för närvarande av juice på krusbär, infusion på libbsticka och salvia, på gurka och lagerblad, grönkål-fänkål, lingon-timjan och blåbär och kostar 600 kronor för fem glas. Ett vanligt vinpaket finns förstås också fortfarande att köpa till.

Knepet som lyfter smaken

Fredrik Horn har vunnit sommelier-SM och utsetts till årets sommelier 2014. Han har ett knep han brukar använda för att få juicerna att fungera ihop med de avancerade rätterna.
– Jag försöker alltid att matcha en ingrediens i maten mot en i juicen, avslöjar han.

Men annars vill han inte dela ut några pekpinnar kring hur man kombinerar gourmetmat med juice.
– En stor portion nyfikenhet räcker långt.

När det kommer till egna minnesvärda mat/juice-upplevelser har han en som han tycker blev särskilt lyckad.
– Oaxens löjromsservering ihop med infusion på libbsticka är en grym kombo.

MALIN KALDO
malin.kaldo@aos.se

annons

annons

DAGENS DEALS FRÅN

annons

annons

annons

mer från allt om stockholm

annons

annons