Å nej. Du använder en gammal tråkig webbläsare som sabbar upplevelsen av vår nya sajt. Snälla, uppdatera till något fräscht. /mvh AOS-teamet

annons

Klicka på pilarna för att starta bildspelet

Gröna Lunds nya attraktion – godare mat

”Åh, jag är verkligen sugen på att äta något gott, ska vi gå till Gröna Lund?!”
Nej, den meningen har nog aldrig yttrats.
Men nu kan det bli ändring. Gröna Lund har engagerat mästerkocken Jonas Dahlbom för att ge nöjesfältet ett rejält smaklyft.

annons

annons

Den som har besökt Tivoli i Köpenhamn vet att nöjespark inte automatiskt behöver betyda trött snabbmat. På det danska nöjesfältet får smaklökarna minst lika stora möjligheter till härliga åkturer och svindlande upplevelser som resten av kroppen.

Gröna Lund ligger kulinariska hästlängder efter sin danska storasyster. Utvecklingen av Stockholm till en riktigt bra krogstad har imponerat under senare år, men förändringen har ännu inte nått in på Grönan. Här betyder krogupplevelse fortfarande ofta flottiga fingrar runt en ljummen femkampsöl i plastglas.

Nu får maten ett lyft

Men nu kan det vara en förändring på gång.
– Gröna Lund har en helt unik miljö och ligger på en av de finaste platserna i hela Stockholm. Vi har dock inte varit den självklara platsen när det kommer till stockholmarnas val av restaurangbesök. Vårt mål är att skapa ett så attraktivt restaurangutbud att det i sig är värt ett besök till tivolit, säger Fredrik Fjällström, chef för Food & Beverage på Gröna Lund i ett pressmeddelande.

Mästerkock ansvarig

Mästerkocken Jonas Dahlbom, som tidigare både tävlat i Bocuse d´Or och utnämnts till Årets Kock, har anlitats som kreativ kulinarisk ledare för alla tivolits restauranger.
– Jag ser det som ett hedersuppdrag att få axla rollen som kreativ kulinarisk ledare och få jobba med ett så anrikt varumärke som Gröna Lund, säger han i pressmeddelandet.

Mexikanskt och foodtruck

Redan när Gröna Lund slår upp portarna 23 april ska två nya restauranger finnas på plats. Dels hakar man på den mexikanska vågen som sveper över Krogstockholm och öppnar à la carte-restaurangen Fiesta Taqueria & Bar med smaker och influenser från Sydamerika, Mexiko och Kalifornien.
Dels säkrar man upp med Hekto BBQ, en New York-inspirerad barbeque food truck, utan hjul, på Gröna Lunds ponton.

Många hoppas nog att de nya smakattraktionerna ska nå lika högt som Eclipse. Men en åktur för smaklökarna i klass med Insane räcker också långt.

MALIN KALDO
malin.kaldo@aos.se

annons

annons

DAGENS DEALS FRÅN

annons

annons

annons

mer från allt om stockholm

annons

annons