Å nej. Du använder en gammal tråkig webbläsare som sabbar upplevelsen av vår nya sajt. Snälla, uppdatera till något fräscht. /mvh AOS-teamet

annons

Klicka på pilarna för att starta bildspelet

Toppentupp – men trista nudlar på Ai Ramen

LÄSARNAS BETYG

ANTAL RÖSTER

AOS BETYG 2

Söderhippa Ai Ramen satsar på hemlagade nudlar, långkokta buljonger och priser som ingen ska kunna motstå.
Kul idé, men en gryta är bara en gryta om inte smakerna lyfter.

annons

annons

När Stockholm fick sin första Ramen-bar var det många som wowade. Prestigefyllda Gulddraken-juryn föll direkt för de låga priserna och den höga aktiviteten vid nudelmaskinen på Södermalm.

Nu har det gått en tid och Smakrådet tycker det är hög tid att syna nudelgänget i sömmarna. Vi anar en vision om att sprida konceptet: hög omsättning på gäster för att kompensera de hyfsade priserna (ingen gryta kostar över 145 kronor).

Och visst är det lätt att gilla arvtagaren i ”En ful och en guls” gamla lokaler på Erstagatan. Höga, långa bord längs fönstren tvingar gäster att dela bord. Det tycks fungera, trots att det verkar fullt får nya gäster plats hela tiden.

Gästerna är, noterar vi, mest söderhippa i svart. Vi ser män som äter med mössan på.

Menyn verkar lite kul med sina nudelgrytor som huvudnummer. Bland drycker hittar vi få men spännande ölsorter, mousserat, vin och sake – inte allt till budgetpris.

Men till sist handlar det förstås om vad som händer när rispinnarna möter munnen.

Inledningsvis håller förrätterna, alla en bra bit under hundringen, bra klass. Mest faller Smakrådet för den friterade, kladdiga tuppen, en asiatisk version av Texas BBQ. Den är delikat. Även tonfisken, marinerad och serverad med avokado, grapefrukt och tofuemulsion är okej.

Så dags för ramen-grytorna där buljongen ska ha fått jobba i två dygn för att bli perfekt – och där nudlarna alltså görs i egen maskin.

Intrycket blir?… nja, är detta verkligen en Gulddrakevinnare? Samtliga grytor saknar ett utropstecken i smakerna, de funkar men inte mer. Bäst är Shoyun i hönsbuljong, där nudelgrytan garnerats med ankskivor av bröst och konfiterat lår. Men Smakrådet hävdar nog att nyöppnade budgetasiaten Sen Street Kitchen i city ger större matglädje.

Nå, vi beställer en extra tallrik tupp, har lite kul åt husets mochiglassar (goda när vi vant oss vid det sega ”skalet”) innan vi enas om att Ai Ramen trots Gulddraken inte lyfter mer än till godkänt.

SMAKRÅDET
tipsa@aos.se

annons

annons

DAGENS DEALS FRÅN

annons

annons

annons

mer från allt om stockholm

annons

annons