Å nej. Du använder en gammal tråkig webbläsare som sabbar upplevelsen av vår nya sajt. Snälla, uppdatera till något fräscht. /mvh AOS-teamet

annons

En bra hamburgare ska enligt experter Peter Scherr hålla ihop när man lyfter upp den, utan att något faller ur brödet.
En bra hamburgare ska enligt experter Peter Scherr hålla ihop när man lyfter upp den, utan att något faller ur brödet.
Foto: Thinkstock/Peter Scherr

”Här är Stockholms bästa burgare”

Peter Scherr är en burgarälskare av rang. Han provsmakar ständigt stans utbud. Mycket måste stämma för att en burgare ska klassas som najs.
– Du ska till exempel kunna äta med händerna utan att det börjar rinna ner i skjortärmen, säger han.

annons

annons

När hamburgarfantasten Peter Scherr går på restaurang beställer han i nio fall av tio hamburgare.
– Om det finns på menyn så tar jag det.

Valet av hamburgare är alltid samma.
– Det ska vara cheesburgare. Jag tycker det är originalet. När man börjar stoppa in tryffel och så blir det helt nya smaker. Jag vill ha en bra burgare med cheddar eller gruyère, ingen sallad och bra pommes. Saltgurkan ska ligga bredvid, delad på mitten. Det blir lite som hamburgarens wasabi.

Kravet för att en hamburgare ska klassas som najs är, förutom råvarorna, sättet den är byggd på.
– När jag tar upp den måste allt stanna innanför brödet. Jag tycker bättre om när burgaren byggs på bredden än på höjden. Vätskan ska inte rinna genom brödet. Du ska kunna äta med händerna utan att det börjar rinna ner i skjortärmen.

Peter Scherr rankar nu för andra året i rad sina favoriter, allt för att hjälpa fler hitta till stans bästa burgare. 

Peters topp 7 burgare i Stockholm
 

1. Franky's

Peter: ”Franky's får behålla sin plats från listan jag gjorde förra året. Han levererar fortfarande på samma höga nivå. Det är så kul för att det är en liten kiosk och trots det lyckas han med en bra presentation med en saftig burgare på bröskiva, med tryffelmajonäs och en jättegod coleslaw. Han har tre burgare men gör verkligen max av dem. Burgarna är dessutom sjukt prisvärda.”

2. Flippin' Burgers

Peter: ”Hamburgaren här är så juicy. Den är precis allt man vill ha. De har inte tullat på någonting  men utvecklar samtidigt sina burgare hela tiden. De har månadens burgare vilket gör det kul att komma tillbaka och testa den. Man blir aldrig missnöjd.”

3. Gnarly Burger

Peter: ”Den här lokalen har en trevlig miljö med flipperspel och biljard. Gnarlys har hunnit boa in sig nu och blivit en bra restaurang som är väl värd ett besök. Den är barnvänlig och jag skulle säga att den är som ett trevligare Hard Rock Café.”

4. Tweed

Peter: ”På Tweed hittar du den klassiska finburgaren i en fantastisk miljö. Dessutom kan du få välja hur du vill ha den stekt. Det får du inte på många av de andra ställena. Jag skulle säga att den här burgaren är lyxigast på listan.”

5. Barrels Burgers & Beer

Peter: ”Barrels burgare håller hög kvalitet. Den känns inte slaskig eller flottig. Hit kan du gå och äta en bra måltid. De har också häftiga ad-ons. Bland annat en äppelburgare till efterrätt. Jag blev exalterad över att de hade så mycket annat.”

6. Luzette

Peter: ”Här är pommesen outstanding. De är handskurna och väldigt crunchy. De har gått tillbaka till klassiska högrevsburgare vilket jag tycker att de gjort helt rätt i. Dessutom har de väldigt god majonäs.”

7. Zink grill

Peter: ”Här finns en slider, en minihamburgare. Det är väldigt trevligt när man bara snabbt vill få in en hamburgare. Två goa bett så att man stillar hungern. Passar bra till afterwork ölen. Det är prisvärt och man kan dela.”

Bubblaren

Det här är ett outsider-tips men i Jönköping finns det ett ställe som heter Munchie's Burgers. Det är ett bra tips för alla Stockholmare som ska neråt landet i sommar. Det är det perfekta stoppet och de har väldigt bra burgare.

LOUISE ÅSTRÖM
louise.astrom@aos.se

annons

annons

DAGENS DEALS FRÅN

annons

annons

annons

mer från allt om stockholm

annons

annons