Å nej. Du använder en gammal tråkig webbläsare som sabbar upplevelsen av vår nya sajt. Snälla, uppdatera till något fräscht. /mvh AOS-teamet

annons

Klicka på pilarna för att starta bildspelet

Glassen står ut på trivsamma Café Milano

LÄSARNAS BETYG

ANTAL RÖSTER

AOS BETYG 3

Ett kafé som är en ristorante. En italiano som är svensk. Nya Café Milano håller inte alla löften – men en eloge för försöket.

annons

annons

Trattorian, Mangiardino, Café Milano... Stockholmskrögaren Peter Nordins familjära Italienambitioner tycks outtömliga.

På menyer och hemsidor förstärks intrycket av familjens värde och av familjen Nordins italienska kopplingar och bakgrunder. På Café Milano är menyn en genuin kärleksförklaring till Italien. Ta bara vinlistan: runt 50 italienska viner, ett franskt…

Men även om inget helt rasar under vår testkväll är det inte heller mycket som berusar.
Smakrådets förrätter, en carpaccio (lite för mycket kladd på det bankade köttet) och en konfiterad laxbit med spenat är båda okej men inte mer.

Bland varmrätterna är den BBQvässade, rotisserade spädgrisen snäppet över godkänt, den kommer med italienska smakattribut som salvia och rosmarin. En bräckt röding med polenta är däremot både torr och översaltad. Pizzan, en arrabiata (stark tomatsås, alltså) har spets – men bäst är den handgjorda pappardelle-pastan med högrevsragu. Den är både mustig och känns lagad av en riktig nonna.

Serveringen är klanderfri, lokalen har ett lägre etage vid entrén med en explosion av klotlampor i taket som andas klassiker. Stora sällskapssoffor och runda bord förstärker det familjära intrycket.

Läget, mitt i smeten, betyder turisttätt och ett alternativ som teaterkrog, det är nära till både China och Operan. Här är knökfullt på luncherna, som hållit bra klass när Smakrådet hälsat på.

Så till desserterna. Vi ”måste” bara smaka den venetianska marängtårtan, som hämtats från klassiska Harrys bar i Venedig (där Nordin praktiserat, får vi veta på menyn). Om vi fått välja hade han hellre återskapat den citrontårta som vi fortfarande drömmer om efter senaste Harrys-besöket, men den här är också fluffig och fräsch.

Affogaton (espresso som hälls över glass i glas) blir också en fin final på kvällen – men mest jublar vi åt restaurangens egentillverkade glass. Som plockad från ett sicilianskt apelsinträd.

Ambitionerna och trivseln räcker för betyget okej. Eller som vi säger på Café Milano: va bene.

SMAKRÅDET
tipsa@aos.se

annons

annons

DAGENS DEALS FRÅN

annons

annons

annons

mer från allt om stockholm

annons

annons