Å nej. Du använder en gammal tråkig webbläsare som sabbar upplevelsen av vår nya sajt. Snälla, uppdatera till något fräscht. /mvh AOS-teamet

annons

Klicka på pilarna för att starta bildspelet

Carousel – smakar det så låter det

LÄSARNAS BETYG

ANTAL RÖSTER

AOS BETYG 3

Nya restaurang Carousel på Gustav Adolfs torg lever dubbelliv.
Å ena sidan: en smaksmäll när det gäller maten.
Å sena sidan: en öronknock när det gäller ljudnivån.

annons

annons

Smakrådet har gjort läxan. Efter rykten om decibelrekord tassar vi in redan vid halv sju den här kvällen. Nästan genast upptäcker vi att 1: den rappa personalen är både trevlig, kompetent och generös (vid provsmakningen av vinerna). Och 2: menyn är riktigt lockande.

Förrätter ska visa vägen, heter det. I så fall hittar vi hem på Carousel.
De är alla helt prickfria: vi får en mysig kyckling- och ankleverparfait med sherrygelé på toppen, serverad i en burk att doppa bröd i. Innovativt och riktigt gott. En charkbricka med tunt kvalitetskött (där sobrasadan vinner, följd av husets salchichon och pata negraskinka). Knivmusslorna i buljong har rätt spänst i köttet och kungen…en kungskrabba med lökkräm, sultanrussin och kapris är magisk, även om priset (195 kronor) känns lite högt.

Sammantaget en mycket smakrik, fint presenterad förrättsmix.
Smakrådet misstänkte visserligen att smakerna skulle sitta där (krögarbröderna Lukas och Robin Moderato kan tillsammans med Christopher Ellertsson, skryta med Vassa Eggen, DeVille och Boquerian på cv:n) Men ändå, vi är lite tagna av den helt igenom goda starten.

Vi studerar lokalen och den är inte så mysig, ska erkännas. Den känns mer stram klubb än restaurang och det är också meningen. För när kvällen tickar mot sent är det bra drag här.

Matdelen går i en böj vilket gör att den som vill med lite tur slipper se baren. Vi misstänker att en titt in utifrån lätt kan skrämma bort ett och annat sent middagspar – men huvudrätterna som kommer in visar att det kan vara ett misstag om man sätter maten före pratet.

Vi får en ståtlig hälleflundra på en bädd av morotspuré, med hasselnötter, havskräftssmör och dragon. Den är helt suverän i alla sina delar – men slås ändå av Carousels dilamm som delar tallrik med aprikos, fänkål, mandel, sidfläsk och kronärtskocka. Smakrikt och såååå mört kött.

Rådet är nästan förfört och likaså av vinförslagen. Mest minns vi ett oxiderat vitt, vars sherryton gifter sig perfekt med förrätternas charkbricka.

Och?… desserterna håller också! En toffee-pudding med jordnötter balanseras fint med en vågad bananglass (!) till – och plommondesserten med friterad kanelpudding och timjanglass fungerar bra som final.

Inget snack, köksdelen på Carousel är definitivt värd ett extra plus. Men alla vet ju inte att det gäller att smyga in tidigt under kvällen. Föredrar du sena, pratiga middagar... då är Carousel nog inget för dig.

Fast om volymen sänks ett par hack – då åker betyget genast upp ett också.

SMAKRÅDET
tipsa@aos.se

annons

annons

DAGENS DEALS FRÅN

annons

annons

annons

mer från allt om stockholm

annons

annons