Å nej. Du använder en gammal tråkig webbläsare som sabbar upplevelsen av vår nya sajt. Snälla, uppdatera till något fräscht. /mvh AOS-teamet

annons

Klicka på pilarna för att starta bildspelet

Ny restaurang öppnar inuti Café Opera

BILDSPEL Tre av yuppie-erans hetaste krognamn står bakom nytt krogkoncept.
Det är nöjeskomplexet Café Opera som bygger ut i egna lokaler.
I februari står nya restaurangen redo.

annons

annons

Tillbaka på brottsplatsen brukar det heta.

Samma trio som styrde Café Opera under dess tidiga glansdagar öppnar nu nytt i de klassiska nöjessalongerna.

Bakom restaurangen Nap@Opris står Nina von Krusenstierna, Anders Gunnarsson och Pelle Unger.

"Kul att få komma hem"

- Vi tänkte 'ska inte vi gammelgäddor göra ett sista ryck innan vassen tar oss?', säger Nina von Krusenstierna och skrattar.

Trion har letat ställe en längre tid. Men så fanns outnyttjade lokaler invid Operakällarens Bakfickan och det blev platsen för nya restaurangen.

- Det är jätteskojigt att få komma tillbaka hem hit igen. Men hade vi inte haft den historia som vi har med Café Opera så hade vi heller inte varit här i dag, säger Nina von Krusenstierna.

Under Café Operas glada yuppie-era på 80-talet och tidigt 90-tal var hon stans "nattklubbsprinsessa" som drev stället tillsammans med Gunnarsson och Unger.

Modern krog med klassisk meny

Då kallades nöjeskomplexet för "Opris" något man tagit tillvara på i nya restaurangnamnet och därtill lagt till en ordlek med krögarnas initialer. Men restaurangen i sig blir ingen nostalgitripp.

- Vi är inte tillbaka i Café Opera-tiden utan vi skapar något nytt som känns roligt och modernt, säger von Krusenstierna.

Hon berättar att Operakällarens Stefano Catenacci hjälpt till att rekrytera duktiga kockar till det nya egna köket. Menyn här kommer att vara klassisk med vissa inslag från Medelhavet. I restaurangen blir det cirka 48-50 sittplatser och en tillhörande bardel.

För gäster från 20 till 100

Gästklientelet beskrivs som en mix av alla generationer.

- Vi har ju alla tillsammans ofantligt stora nätverk så här kommer det vara härligt blandat, folk från alla generationer - från tjugo års ålder till hundra, säger Nina von Krusenstierna.

Den 5:e februari slår Nap@Opris upp portarna.

ANNA NORSTRÖM
anna.norstrom@aos.se

annons

annons

DAGENS DEALS FRÅN

annons

annons

annons

GILLA OSS PÅ FACEBOOK

annons

mer från allt om stockholm

annons

annons