Å nej. Du använder en gammal tråkig webbläsare som sabbar upplevelsen av vår nya sajt. Snälla, uppdatera till något fräscht. /mvh AOS-teamet

annons

Klicka på pilarna för att starta bildspelet

Bästa krogarna enligt gästerna: "Jaaaaaa - vi vann!"

Prisregn över stans krogar! Utdelningen av det prestigefyllda Gästernas Restaurangpris har gått av stapeln.
I toppen hittar vi stans omtalade kött-mekka, en salong med asiatisk meny och en av stans minsta serveringar.
AoS eget pris Årets Stockholmsrestaurang gick till nyöppnade kvarterskrogen Nybrogatan 38.

annons

annons

Under mingelkvällen då priset delades ut på Taverna Brillo var lokalen fylld till bredden av restaurang-folk. Här skålade Johan Jureskog glatt – tills konferencieren Anders Timell började tala från scenen om missen i finalen av "Kockarnas Kamp". Några steg bort fanns kändiskocken Melker Andersson kollega Danyel Couet och krögarna bakom rapparen Petters Käk, Dimitris "Dimman" Anastasopoulos och Oskar Jakobsson.

Det var krogkändistätt med andra ord.

Allt om Stockholms eget pris Årets Stockholmsrestaurang gick till kvarterskrogen Nybrogatan 38 som öppnade för ett och ett halvt år sedan.

Finaste priset - gästerna som väljer

Delägaren Peder Smith var översvalland glad över att tilldelas stockholmarnas utnämning.

- Jag är otroligt glad! Det låter kanske klyschigt men det är det finaste priset man kan få eftersom det inte är någon jury som sitter och väljer utan gästerna själva. De som vi vill ska tycka om oss, tycker faktiskt om oss - det visar det här priset, säger han.

Ni är en ganska ny krog och nyss öppnade ni Nytorget 6 på Södermalm - med ett liknande koncept. Vad beror de här framgångarna på för er?

- Återigen, kanske låter det klyschigt, men det är personalen som är nyckeln för oss. De är en väldigt stor del av oss, liksom tillgängligheten och prisläget, säger Peder Smith.

Priset för Årets Restaurang, hela landet inräknat, gick till Berns Asiatiska. Det var andra året i rad som de kammade hem just det priset.

Hur känns det?

- Det är helt fantastiskt. Det är otroligt hedrande, särskilt eftersom det är gästernas pris, säger källarmästare Caroline Nätteldal.

Hur ska ni fira?

- Vi hade gärna fått veta det här i går eftersom vi hade värsta kick-offen då. Men vi måste ju fira med personalen såklart, det är ju de som gjort det här priset möjligt för oss att vinna.

Pyttelilla krogen vann gäst-pris

Det var en av stans minsta restauranger som vann priset Årets Gästupplevelse. På 19 glas Bar & Matsal är gästen oerhört värdefull - och priset ett bevis på att de lyckas förmedla just den känslan:

- Underbart! Det är det bästa berömmet och  den viktigaste kritiken som gästerna själva kommer med, säger krögaren Peter Bennysson.

Hur skulle du beskriva era gäster?

- De är nyfikna. Bevandrande - och inte. Vi är glada över att många matresenärer hittar till oss och lägger till krogen på sin rutt. Och så har vi de som vet lite, men som ändå vill testa.

Fler priser delades ut under kvällen. Årets Atmosfär & Lokal gick till Berns-avknoppningen Nosh and Chow och Årets Matupplevelse vanns av Johan Jureskogs köttkrog Restaurang AG.

Jureskog, som nyligen kom tvåa i "Kockarnas kamp", gjorde yviga segergester på väg upp på podiet.

– Det känns skitbra, kort och gott, säger han till Allt om Stockholm.

ANNA NORSTRÖM
anna.norstrom@aos.se

annons

annons

DAGENS DEALS FRÅN

annons

annons

annons

GILLA OSS PÅ FACEBOOK

annons

mer från allt om stockholm

annons

annons