Å nej. Du använder en gammal tråkig webbläsare som sabbar upplevelsen av vår nya sajt. Snälla, uppdatera till något fräscht. /mvh AOS-teamet

annons

Klassiskt hak för tröstmat

LÄSARNAS BETYG

ANTAL RÖSTER

AOS BETYG 3

Det är både hett och fett.
Peppar är en sympatisk tidsresa tillbaka till 90-talet.

annons

annons

På Peppar har absolut inget hänt sedan 1993. Stället öppnade förvisso redan i slutet av 80-talet, men sedan man experimenterat färdigt i början av 90-talet har knappt en stavelse i menyn ändrats. Kaktusarna står där de alltid har gjort och på bardisken växer stearinberg från ljusen. Snubben i baren är inte heller utbytt, bara lite mer grånad sen tiden när Peppar var coolaste plejset i stan. Det finns kort sagt mycket att gilla på detta klassiska hak.

Samtliga rätter kan kategoriseras som amerikansk comfort food. Det är fett och starkt och har den amerikanska söderns sötrökta kryddsmaker som bas. Flautas är en trevlig mexikansk uppfinning, men här är tyvärr de små kycklingfyllda veteflöjterna fadda i smaken. Desto piggare är den korianderspetsade salsan som serveras till. Undvik Cajun popcorn, namnet på högen av friterade små räkor som serveras med en kylskåpskall dressing med smak av gatukök.
De olika versionerna av Jambalaya skulle en gourmet avfärda som osofistikerade medan hans gode vän gourmanden belåtet tuggar i sig de mastiga bergen av ris, kryd- dig korv och musslor. Blackened eye rib är en trevlig och mör cajunkryddad entrecote, men den riktiga köttfantasten går på paradrätten Tigerribs. En hög med rökta revbensspjäll som marinerats i tigersås. Salt och smakrikt men när man tuggat sig igenom halva köttberget är det lika spännande som att sitta fast i en bilkö.

Serveringen är för all del välvillig men inte särskilt engagerad. Det hade varit välkommet att få reda på att man förväntas beställa sideorders, revbenspjällen kommer med en liten bytta coleslaw och inget annat. Inte för att man orkar äta så mycket med tanke på portionernas storlekar, men ändå.

Den som är lagd åt det vegetariska ska välja ett annat ställe, men äter man fisk rekommenderas catfish. Garanterat klimat-osmart influgen amerikansk havskatt som kryddats syrligt stark och serveras med en trevlig röra av grönsaker och kräftstjärtar. Desserterna är amerikansk cheesecakestandard och kan med fördel bytas ut mot ställets söta kaffedrink. Klarar du det är chansen stor att du belönas med ett hallucinerat hologram i form av ZZ Top.

Smakrådet
Aftonbladet

Så jobbar Smakrådet

Smakrådet gör en samlad bedömning oftast efter flera besök. Misstänker vi att restaurangen har en dålig dag går vi dit igen. Oftast har vi redan varit flera gånger på ett ställe eftersom testen utförs av rutinerade restaurangbesökare. Av utrymmesskäl kan vi inte få med hela menyn, alla servitrisers olika kunskaper och samtliga viner. Känsla, service och stil är väsentlig del av restaurangupplevelsen som också måste diskuteras. Vi måste välja helt enkelt.

annons

annons

DAGENS DEALS FRÅN

annons

annons

annons

mer från allt om stockholm

annons

annons