Å nej. Du använder en gammal tråkig webbläsare som sabbar upplevelsen av vår nya sajt. Snälla, uppdatera till något fräscht. /mvh AOS-teamet

annons

Vällagad husman - till oslagbart pris

AOS BETYG 4

Så enkelt. Men så gott – och prisvärt.
Smakrådet gör det gärna till en tradition att gå till restaurang Tradition.

annons

annons

Vasastan är restaurangernas stadsdel, kunde vi kanske något förvånade läsa i en lokaltidning häromdagen. Om påståendet stämmer låter vi bli att diskutera denna gång, men det baserades i alla fall på att stadsdelen har flest utskänkningstillstånd.

Håller vad de lovar

Ett av de senaste tillskotten på den listan är Tradition, öppnat av Jonas Petersson och Fredrik Sjöblom i augusti förra året.

”Här får du riktig svensk husmanskost. Punkt slut”, skriver krogen på sin sajt.

Till skillnad från många andra krängande kroghemsidor så håller Tradition vad de lovar. För på den här restaurangen serveras idel välbekanta svenska klassiker – och i de flesta fall gör man det riktigt bra.

Man har det på känn redan när man kommer dit. Lokalen är varm och inbjudande. Servicen fläckfri, och servitriserna kan det mesta om maten och vinet (borde vara självklart, men är det inte).

Prisvärda rätter en raritet

Förrätterna passerar i det närmaste felfritt. Den stekta inlagda strömmingen på knäckebröd är kanske i det sötaste laget, men pepparroten som kommer till väger upp det. En annan vinnare är kombinationstallriken med Toast Skagen, gubbröra och löjrom på toast, en smakfest i all sin enkelhet. Hummersoppan är perfekt syrlig, och serveras med tjocka och rejäla oststänger.

Även varmrätterna håller vad de lovar, om inte mer än så. Blodpuddingen är tjock och krämig och serveras med fettdrypande och utsökt fläsk. De stekta strömmingsflundrorna hör inte till de mest smakrika vi provat, men för sina 155 kronor är de ett fynd i Stockholms rådande krogvärld. Det är även kåldolmarna, traditionsenligt (så klart), ackompanjerade av kokt potatis och lingon.

Efterrätterna är likt alla andra rätter på menyn laktosfria. Bäst är förmodligen smulpajen, fylld med äpple och serverad med rik vaniljsås.

Det här kan vara en av de mest prisvärda krogarna i Stockholm just nu. Och i en stad där det knappt finns någon mellanklass, där i princip varenda usel liten sylta har hakat på lyxkrogarnas prisupptrappning – utan att vara i närheten av att erbjuda samma kvalitet – är prisvärda rätter en raritet. Men precis det levererar Tradition. Det tackar Smakrådet för, och hoppas att fler följer deras exempel.SMAKRÅDET
Aftonbladet

annons

annons

DAGENS DEALS FRÅN

annons

annons

annons

mer från allt om stockholm

annons

annons