Å nej. Du använder en gammal tråkig webbläsare som sabbar upplevelsen av vår nya sajt. Snälla, uppdatera till något fräscht. /mvh AOS-teamet

annons

"Passion, nyskapande och mod" kännetecknar Ellen Tejle enligt Visitas jury. Här sitter hon i Bistro Barbros bar.
Foto: Privat

"Det måste vara bra varje dag"

Hon är den driftiga eldsjälen som fått Hornstulls kulturliv att blomstra.
Igår utsågs Ellen Tejle, 28, delägare Bistro Barbro och Bio Rio, till årets unga branschstjärna.
– Det känns superkul. Det är en ära att bli uppmärksammad, säger Ellen Tejle.

annons

annons

”Passion, nyskapande och mod är ord som kännetecknar årets kvinnliga branschstjärna. Med en stor dos glädje och ett stort engagemang är hon en sann förebild för sina medarbetare och branschkollegor.

Möts och mår bra

Hennes brinnande intresse för att skapa nya former där människor möts och mår bra, och där mat och dryck är en självklar del, gör juryn övertygad om att hon även fortsättningsvis kommer att vara en viktig del i utvecklingen av branschen.” Så löd juryns motivering när Ellen Tejle, delägare och verksamhetsutvecklare på Bistro Barbro och Bio Rio, igår utsågs till årets unga branschstjärna av Visita - svensk besöksnäring.

 

Juryn berömmer din förmåga att få människor att mötas och må bra. Vad är framgångsreceptet?

– Rent generellt är det väldigt nischat i Stockholm, men på Barbro och Bio Rio ska man inte kliva in och känna sig fel. Jag har jobbat hårt för att inte få en nisch, att vara öppen för många olika nätverk och målgrupper.

– Jag jobbar också mycket med personalfrågor. Restaurangbranschen är rätt hierarkisk och eländig, så jag har försökt att få alla medarbetare att känna sig delaktiga, oavsett vilken position de har. Har vi till exempel möte om årsbudget så är alla med, från diskare till barchef och delägare.

Vad ska du göra med de 40 000 kronor du fick i pris?

– De kommer att gå till utbildning, utveckling och inspiration. Jobba med den ständiga utmaningen: Hur man får världens bästa arbetsplats och hur man gör den lönsam. Jag ska bygga på min chefsutbildning och jobba med gott ledarskap.

Vad är dina framtidsplaner?

– Det som är svårast är att få de nya, häftiga nya platserna att bli kultiga. Mitt mål nu att utveckla och förvalta Bio Rio och Bistro Barbro. Det är jättekul att hitta på nya koncept, som filmfrukost och biobar, men det gäller också att hålla kvaliteten. Det måste vara bra varje dag.


Kristin Rehnqvist
kristin.rehnqvist@aos.se

annons

annons

DAGENS DEALS FRÅN

annons

annons

annons

GILLA OSS PÅ FACEBOOK

annons

mer från allt om stockholm

annons

annons