Å nej. Du använder en gammal tråkig webbläsare som sabbar upplevelsen av vår nya sajt. Snälla, uppdatera till något fräscht. /mvh AOS-teamet

annons

BrewDog Bar i Stockholm kommer att gå i samma stil som systerkrogarna i Storbritannien. Här är en bild från baren i Birmingham som öppnade i december 2012.
Foto: BrewDog

Här dricker du hetaste ölet i vår

Hippa, brittiska bryggeriet BrewDog öppnar bar i Stockholm, i regi av Magnus Svensson.
– När de visade planerna för Sverige tappade jag hakan, säger han.

annons

annons

För Magnus Svensson är det bråda dagar. I vår öppnar han, tillsammans med Afram och George Haffo som i dag driver kvarterskrogen Sorbon i Bromma, en BrewDog-bar på S:t Eriksgatan 56. Och mycket ska göras innan portarna kan slå upp.

När Allt om Stockholm når honom är det mitt i byggdammet.

"Går i industriell stil"

– Just nu ser lokalen ut som ett bombnedslag i ett slagfält eftersom vi gjort ett fem kvadratmeter stort hål i taket till spiraltrappan, som leder från bardelen upp till matsalen, berättar han.

Men det går framåt. Bilder från bygget strömmar in på Facebook-sidan, och i april ska det vara klart. En bar som ryms på två våningar och 250 kvadratmeter. Här kommer allt från fatrum, bar-rum och kök finnas för de som tröttnat på blaskig standardbärs.

– Inredningen går i samma stil som andra BrewDog Bars. Industriell stil med mycket gammalt tegel, stål, betong och återvunnet gymnastikhallsgolv från nedlagda skotska skolor, säger han.

"Resten är historia"

Magnus Svenssons ölintresse började med en flaska från just BrewDog. Från att ha skolat sig till kock slog han sig in på en lite mer flytande bana. Och det var på ett möte med andra BrewDog-entusiaster som han fick nys om planerna på en stockholmsbaserad bar.

– Eftersom jag är med i BrewDogs Equity For Punks blev jag bjuden, precis som alla andra aktieägare, till BrewDogs aktieägarträff i Aberdeen i fjol. När de visade planerna för 2013 – en BrewDog Bar i Stockholm – tappade jag hakan, säger han och fortsätter:

– Direkt när jag kom tillbaka från Aberdeen tog jag kontakt med James, en av grundarna till BrewDog, som bad mig sätta ihop ett förslag. Resten är som man säger historia.

"Det bubblar därute"

Förutom BrewDog Bar ska hyllade Frantzén/Lindeberg öppna en bar med ölfokus i vår – och i höst ska Brooklyn Brewery öppna filial i Sickla. Och Magnus Svensson tror att det är en trend som vi ser just nu.

– Inom ett år eller två kan vi säkert se fler ölbarer i Sverige. Det bubblar därute, men det är inte helt enkelt att köra igång sin egen ölbar med alla tillstånd som behövs, menar han.

Vilka är drömgästerna?

– Det vore helt makalöst om "South Park"-skaparna Trey Parker och Matt Stone kom in på en öl när vi öppnat. Och så klart att vi håller tidsschemat så att de kommer in också!Joakim Carlson
joakim.carlson@aos.se

David Tanentsapf
david@aos.se
 

Fakta BrewDog:

Kallar sig själva "a post Punk apocalyptic mother fu*ker of a craft brewery." En liten ölrevolution, och ett uppkäftigt bryggeri.

Skottarna James Watt och Martin Dickie – båda då 24 år – var trötta på det etablerade ölutbudet, och bestämde sig för att skapa ett eget. I april 2007 föddes bryggeriet BrewDog.

Företaget var en stor ekonomisk risk för duon, som till en början sålde sitt öl på lokala marknader och från bakluckan på en van.

I dag är företaget Skottlands största "independent-bryggeri", och producerar varje månad över 120 000 flaskor öl, som exporteras till olika delar av världen. Bryggeriet har även flertalet barer runt om i Storbritannien.

BrewDog har fantasifulla namn på sina olika ölsorter, som "I hardcore you", "Dogma" och "Punk IPA".

annons

annons

DAGENS DEALS FRÅN

annons

annons

annons

GILLA OSS PÅ FACEBOOK

annons

mer från allt om stockholm

annons

annons