Å nej. Du använder en gammal tråkig webbläsare som sabbar upplevelsen av vår nya sajt. Snälla, uppdatera till något fräscht. /mvh AOS-teamet

annons

Johan Jureskog, kock och delägare på resturang AG, kollar in kvalitén. Foto: Niclas Hammarström

Här är Sveriges bästa köttkrog

De kan säga vad entrecôten på din tallrik hette som ko, och har en köttsommelier som ger gästerna proffshjälp.
För andra året i rad har Restaurang AG vunnit pris som årets köttkrog.
– En bekräftelse på att vi gör något unikt, säger Johan Jureskog, kock på AG.

annons

annons

Hej Johan Jureskog, kock och delägare på AG. Vad betyder det att vinna ett sånt här pris?

– För oss betyder det jättemycket, det är en bekräftelse på att vi gör något unikt. Det är vår personal som har fått priset. De är bäst i världen.

Varför vann ni?

– Det är vår bredd, vi är unika i världen på mängden kött vi har hemma och kvaliteten på den. Vi jobbar med hundra olika leverantörer som vet vad vi eftersträvar. Eftersom vi har så nära kontakt med bönderna kan vi många gånger namnge kossan för gästerna. Ras kön ålder, från vilken gård den kommer. Det är viktigt för folk - ett intressant nytt sätt att äta kött.

– Servisen har kunskap om nötkött som slår de flesta kockarna på fingrarna. Sedan har vi en köttsommelier, som går runt i matsalen och har smakprovningar.

Vad är ditt bästa tips för att lyckas med kötträtter hemma?

– Ta en entrecôte och skär den i bitar om 300 gram. Torka entrecoten, salta och peppra precis innan du slänger ner bitarna i vrålhet panna. Stek tills båda ytor är gyllenbruna och innertemperaturen är 40 grader. Häll över stekfettet, ta två varma tallrikar. Torka ur pannan och och stek på bitarna igen på full temperatur 30 sekunder på varje sida.Kristin Rehnqvist
kristin.rehnqvist@aos.se

annons

annons

DAGENS DEALS FRÅN

annons

annons

annons

GILLA OSS PÅ FACEBOOK

annons

mer från allt om stockholm

annons

annons