Å nej. Du använder en gammal tråkig webbläsare som sabbar upplevelsen av vår nya sajt. Snälla, uppdatera till något fräscht. /mvh AOS-teamet

annons

Foto: Wolfgang Kleinschmitd

Här är Stockholms nya superrestaurang

DJ på toaletten och fönsterluckor från en gammal bank i Barcelona.
Nu öppnar Nosh and Chow, där trivseln på hemlighuset en del av totalupplevelsen.
– Det sägs att man blir bedömd utifrån sin toalett. Det är utifrån den vi lägger standarden, säger köksmästare Daniel Pramberg.

annons

annons

Idag öppnar portarna för Berns nya jättesatsning – Nosh and Chow på Norrlandsgatan. Ett helt hus har totalrenoverats och rymmer nu restaurang, tre barer och en privat innergård. Enligt ägarna har både meny och interiör utmejslats för att locka en kräsen och berest publik. Vad sägs till exempel om tacos för 259 kronor eller äggnudlar med tofu för 225?

"För kosmopoliter"

– Nosh and Chow är, precis som Berns, ett stället för kosmopoliter, säger Yvonne Sörensen Björud, vd Berns Nosh and Chow.

Bakom interiören står den spanske inredningsarkitekten Lázaro Rosa-Violán. Han kallar sig för ”urban arkeolog” och har arbetat fram det speciella konceptet för Nosh and Chows rymliga lokaler.

– Gästerna ska få känslan av att de har fest hemma hos sin bortresta farbror. Han gillar att äta och dricka och har möbler från många länder, berättar Lázaro Rosa-Violán.

"Ett kar hästar druckit ur"

Många hemmafester slutar med att man hamnar i köket eller i badrummet, därför har mycket krut lagts på just toaletten. I det spegelklädda källarrummet kommer en DJ spela varje kväll mellan torsdag och lördag.

– Det stora handfatet är egentligen ett kar som hästar har druckit ur. Den hämtades från en lada i Provence, säger Lázaro Rosa-Violán.

Till restaurangens inredning har man också använt trä från ett gammalt apotek i Toulouse och fönsterluckor från en spansk bank. Bardiskarna är byggda av stenar från huvudgatan i Barcelona.

– Det finns en historia bakom interiören, precis som i ett hem, säger Lázaro Rosa-Violán.

Huset på Norrlandsgatan 24 ska så småningom också rymma sviter som väntas färdigställas 2014.


Kristin Rehnqvist
kristin.rehnqvist@aos.se

annons

annons

DAGENS DEALS FRÅN

annons

annons

annons

GILLA OSS PÅ FACEBOOK

annons

mer från allt om stockholm

annons

annons