Å nej. Du använder en gammal tråkig webbläsare som sabbar upplevelsen av vår nya sajt. Snälla, uppdatera till något fräscht. /mvh AOS-teamet

annons

Assisterande barchef Viktor Eriksson kollar in sortimentet.

Här är Stockholms hetaste krogkoncept

Lokaler på 900 kvadratmeter, öppet nästan dygnet runt och plats för hela 900 gäster.
Taverna Brillo är Stureplans nya samlingspunkt – en gigantisk korsning mellan restaurang och saluhall med italienskt tema som öppnar portarna för allmänheten i dag, fredag.
– Här finns allt på ett ställe, det är som gjort för att hänga på, säger barchefen Andreas Hult.

annons

annons

Taverna Brillo ligger på hörnet Sturegatan/Humlegårdsgatan och är en ny jättesatsning från teamet bakom Sturehof, Riche och Teatergrillen.

Och det är en satsning som på många sätt är spektakulär, inte bara för sin storlek. Taverna Brillo är nämligen långt ifrån att vara endast en krog, snarare kan det liknas vid någon sorts mellanting mellan restaurang och saluhall och här finns allt från pizzeria och glassbar till charkuteridisk, bageri med brödbod, eget orangeri och till och med en blomsteraffär.

"Shoppa och titta"

– Vi har inspirerats rätt mycket av Eataly i New York, det är också en korsning mellan restaurang och saluhall där det finns allt mellan himmel och jord och man kan gå runt med en öl eller ett glas vin och shoppa och titta, säger assisterande barchefen Viktor Eriksson.

– Ja, du ska kunna sätta dig ner matsalen eller i butiksdelen och äta från huvudmenyn, men lika gärna dela en pizza eller käka snacks med kompisarna eller ställa dig i glassbaren och ta en kaffe och en grappa. Här finns allt på ett ställe, det är som gjort för att hänga på, säger barchefen Andreas Hult.

Temat är, som namnet antyder, italienskt och den tanken rör hela konceptet.

"Ingen musik"

– Både maten och drycken kretsar kring Italien. Vi har en italiensk meny, italienskt öl, många italienska spritsorter och även om vinlistan erbjuder etiketter från hela världen är det mycket italienskt där med, säger Anderas Hult.

Taverna Brillo har medvetet satsat på att ha beläggning i stort sett dygnet runt. Man öppnar för frukost redan sju på morgonen och har öppet till två på natten alla dagar utom söndagar. Och det är ett koncept som redan rönt stort intresse, detta trots att man faktiskt inte öppnat ännu.

– I princip hela december är fullbokat. Man kan bara boka bord till matsalen, där det finns 150 platser. Men det går alltså lika bra att komma förbi och beställa från menyn och käka i butiksdelen, där har vi också 150 sittplatser. Jag kan också tillägga att vi kommer att spela musik i butiksdelen medan matsalen kommer att vara tyst. Det är många som har problem med hög musik på Stockholms restauranger, i vår matsal slipper du det, säger Andreas Hult.


David Tanentsapf
david@aos.se

annons

annons

DAGENS DEALS FRÅN

annons

annons

annons

GILLA OSS PÅ FACEBOOK

annons

mer från allt om stockholm

annons

annons