Å nej. Du använder en gammal tråkig webbläsare som sabbar upplevelsen av vår nya sajt. Snälla, uppdatera till något fräscht. /mvh AOS-teamet

annons

Foto: Moderna museet, Raw, Sjätte tunnan, Berns Asiatiska

Här är Stockholms häftigaste julbord

Asiatisk mat, lyxhamburgare och julbord kombinerat med gokart-tävling.
Stockholms julbord blir allt mer spektakulära och det fullkomligt myllrar av alternativ för dig som redan är trött på blotta tanken av köttbullar och prinskorv.
Här är Allt om Stockholms guide till de bästa, roligaste och mest spektakulära julborden som erbjuds i stan i år.

annons

annons

Stockholms julbordsalternativ har fullkomligt exploderat de senaste åren och erbjuder mängder av alternativ för alla tycken och smaker.

Blir du rastlös av en tretimmarssittning? Testa att kombinera julfesten med gokart eller standup comedy.

Är du vegan? Nuförtiden är det inga problem på den fronten heller.

"Intresset är fantastiskt"Eller är du helt enkelt trött på traditionell svensk julmat? Då kanske du ska prova argentinskt eller rentav lyxhamburgare. Eller kanske asiatiskt? Något som erbjuds på till exempel Berns Asiatiska sen förra året.

– På Berns startades Stockholms första asiatiska restaurang redan 1944 så vi har en lång tradition av just asiatisk mat. I år är andra året som vi bjuder in till vårt asiatiska julbord och intresset är helt fantastiskt. Vi har dubbelt så många bokningar i synnerhet från företag som vill fira sin personaljul här, säger källarmästare Johan H. Lindqvist.

Varför väljer ni asiatiskt och inte klassiskt svenskt?

– Vi ville bjuda våra gäster på något nytt och spännande som man kanske inte får smaka varje dag. Kvalitativ asiatisk mat som serveras i fantastiska lokaler. Det är ju inte minst ett homage till vår egen historia som Stockholms första kinesiska restaurang.

Vilken rätt ska man absolut inte missa hos er?

– Jag skulle rekommendera vårt sushibord, den helstekta biffen från Svartådalen och avsluta med vår dessertbuffé direkt vårt konditori.

Det har dykt upp mängder av alternativa julbord i Stockholm de senaste åren. Varför tror du det är så och vad betyder det för er?

– Det blir en variation till den traditionella maten som många äter hemma på julafton. I dag äter man ofta flera julbord så det är naturligt att det blir fler och fler. Det ökar både urvalet och kvaliteten.
Här är Stockholms 15 häftigaste julbord:Asiatisk klassiker
Vill man hellre ha sushi och dim sum än julskinka och köttbullar på julbordet så är ska man gå till Berns Asiatiska. Som Sveriges första kinesiska restaurang öppnade de 1944 och här serveras det bästa av Asien i julbordsform.

Rå jul
Gillar man julskinka men vill ha en lite råare julstämning så trivs man som fisken i vattnet på Raw Comedy Club. Här serveras ett traditionellt julbord med den råaste humorn från de bästa svenska och internationella komikerna.

Solig julshow
Moderna Museet skippar julbordet och bjuder på en häftig show. Under en föreställning i tre akter så är det enda vi känner igen de traditionella julsmakerna, kockarna dansar ut från köket och grisen serveras i en helt ny tappning än vad vi är vana vid. Dessutom får gästerna komponera sin egen dessert.

Grön jul
Vill man ha en fridfull och köttfri jul så finns alla de säregna julsmakerna i en vegetarisk och vegansk tappning på Hermans. Här serveras till exempel saffransris, Janssons vegofrestelse, vegosill, sallader och röror.

Tyrols vilda julbord
Delikatesser från norr och traditionellt julbord med vilda smaker serveras på Tyrol på Gröna Lund. Här finns spännande vilträtter som alternativ till julskinkan och de har dessutom bra veganska alternativ.

Japanskt spajulbord
Varför inte kombinera julbordet med en spaupplevelse? På Hasseludden har julboret självklart också japanskt tema. I restaurang Tokyo serveras kalla rätter, såsom sushi, men också sotad tonfisk, misogravad torsk och färsk rökt röding.

Argentinskt julbord
Tango, specialkryddad kalkon och kolgrillad biff serveras när 406 Estocolmo tolkar det svenska julbordet i argentinsk stil. Det här är verkligen något för köttälskaren.

På kryssning
Vill man ut på havet så ordnar Tallink Silja ett klassiskt julbord med några överraskningar från andra länder. Det är ett perfekt alternativ när man vill umgås lite mer med varandra.

Mästerkockar lagar hamburgare
"Nu ger vi järnet på Järnet" är stjärnkockarnas tema när Gyldene Freden flyttar in på Järnet i Gamla Stan för att steka hamburgare istället för köttbullar. De sex utvalda kockarna har fått komponera varsin lyxhamburgare som ett alternativ till alla som inte gillar sill.

Gastronomiskt julbord
Grossmanns skippar julbordet och erbjuder i stället en sexrättersmeny med smak av julen och har dessutom laddat dryckesförråden med mängder av julöl, passande viner och hemkryddat brännvin. För alla finsmakare som vill ha en gastronomisk upplevelse.

Medeltida julbord
Ett medeltida julbord med mjöd, glögg och gycklare. Här kan man uppleva vintern som det såg ut för mycket längesedan. I Sjätte Tunnans valv är det varmt, hemtrevligt och högljutt.

Gocart-julbord
Driftkarts anordnar flera olika gokart-tävlingar för alla som vill samla ihop kompisarna och ta ett par gokart-varv innan julbordet. Det här är julbordsalternativet för alla tävlingsmänniskor.

Julmord
Lös ett mord, ät lite mat och kolla på en julshow. Fantastisk kombination. Julmordgåtan går ut på att någon i gruppen är mördaren, under middagen så får man försöka mingla sig till ledtrådar om vem som är mördaren. Efter middagen så drar en julshow igång med bland andra Loreen, Danny, Magnus Betnér och Lasse Berghagen.

Libanesiskt julbord
För att fira en libanesisk jul så behövs vindolmar, röror, bulgur och annat gott som vi vanligtvis inte förknippar med julbord. Tabbouli serverar 19 rätter som tar oss på en matresa till Libanon.

Maritimt julbord
Reisen serverar ett lyxigt julbord med havets läckerheter. Nyfångad hummer, krabba, räkor och annat gott för alla som älskar fisk och skaldjur.Här hittar du ännu fler julbordsalternativ, både traditionella och alternativa.
Louise Cassemar
louise@aos.se

David Tanentsapf
david@aos.se

annons

annons

DAGENS DEALS FRÅN

annons

annons

annons

GILLA OSS PÅ FACEBOOK

annons

mer från allt om stockholm

annons

annons