Å nej. Du använder en gammal tråkig webbläsare som sabbar upplevelsen av vår nya sajt. Snälla, uppdatera till något fräscht. /mvh AOS-teamet

annons

Andreas Hedlund

Toppkockar lagar din mat vid bordet

Nu kan du få din mat lagad av några av Sveriges bästa kockar.
Den tredje onsdagen varje månad bjuder Sturehof på kulinariska gästspel av kockstjärnor som lagar specialkomponerade rätter direkt vid bordet.
– En kanonidé och roligt att få vara med, säger premiärgästen Andreas Hedlund, årets kock 2002.

annons

annons

Konceptet heter "Sturehofs gästvagn" och är i grunden oerhört enkelt. Den tredje onsdagen i månaden under hela våren ska specialinbjudna stjärnkockar bjuda på varsin specialkomponerad rätt som tillagas i trancheringsvagnen bland gästerna i matsalen.

Först ut den 21 mars är Andreas Hedlund, årets kock 2002 som tidigare jobbat i Pontusgruppen och världsberömda Oaxen. Från och med i år är han dessutom ansvarig för maten på Nobelfesten.

"Fått fria händer"– Det ska bli jättekul, Sturehofs matsal är stor och härlig. Vi har i princip fått fria händer att komponera en rätt, så länge det är möjligt att göra det i trancheringsvagnen, säger han.

Vad kommer du att bjuda på?

– Jag har en kötthandlare uppe i norra Uppland, Lötens gård, och jag kommer att bjuda på rostbiff och högrev därifrån med lite goda tillbehör. Inget extravagant, flamberande och sånt gör jag helst i köket. Det viktiga är att det känns naturligt och kompletterar Sturehofs meny på ett bra sätt.

– Men det roligaste är gästkontakten. Många vill prata med kocken och vi tycker det är lika kul, men normalt sett hinner man inte det. Här får man verkligen chansen, en kanonidé och roligt att få vara med.annons

annons

DAGENS DEALS FRÅN

annons

annons

annons

GILLA OSS PÅ FACEBOOK

annons

mer från allt om stockholm

annons

annons