Å nej. Du använder en gammal tråkig webbläsare som sabbar upplevelsen av vår nya sajt. Snälla, uppdatera till något fräscht. /mvh AOS-teamet

annons

Restaurangbutik - trend i tiden som sparar tid

Trender kommer och går. Men jag hoppas att just denna består.

annons

annons

Jag talar givetvis om trenden då en restaurang kombineras med butik. Och tvärtom.

Att kombinationsäta, vilket redan är en utbredd trend i storstäder som Paris och New York. En gyllene kombination är restaurangen som öppnat inne i den svinigt dyra klädbutiken Ralph Lauren på St. Germain i Paris. En liten oas likt en italiensk patio.

Det är en trend som allt mer breder ut sig i vår storstad.

I detta tidspressade samhälle, då vi shoppar på nätet för att vi inte hinner strosa i butiker. Beställer hem matkassar för att slippa handla själva, är det ju inte mer än rätt att krögare och butiksägare erbjuder samma typ av tidseffektiva service.

Jag skulle hamna på den högsta prispallen om det gick att tävla i tidseffektivitet. Pratar i telefon samtidigt som jag går på toaletten, lagar mat och diskar. Och klär på mig.

Här är några exempel som bekräftar min trendspaning: Bianchi Café & Cycles, som kombinerar butik och cykelverkstad med ett antipastikök och espressobar.

Vasatans Köttbaren är både butik och bar, och har som namnet antyder en specialinriktning på kött.

Dörr i dörr med Gastrologik på Östermalm ligger Speceriet, krogens speceriaffär där dagens utvalda råvaror ska vara till salu.

Bilar och ekomat kan låta som två ytterligheter, men i Sollentuna finns Delibruket. En restaurang och kafé i bilhallen hos Upplands Motor i Sollentuna.

Även Proviant på Östermalm, den franska kvarterskrogsbistron, har en gullig mataffär som granne.

Till sist, mitt favoritställe Garden Bistro & design i Sickla Köpkvarter, där du innan lunchen kan shoppa allt från kuddar till blommor. För att sedan slå dig ner och avsluta med en god kopp kaffe.

Det är ofta de små detaljerna som förgyller en dag.

annons

annons

DAGENS DEALS FRÅN

annons

annons

annons

GILLA OSS PÅ FACEBOOK

annons

mer från allt om stockholm

annons

annons