Å nej. Du använder en gammal tråkig webbläsare som sabbar upplevelsen av vår nya sajt. Snälla, uppdatera till något fräscht. /mvh AOS-teamet

annons

Hjälp oss att döva söndagsångesten

Söndagsångest?
Så kan krögarna frälsa svenska folket.

annons

annons

Det finns en mörk fläck på Stockholms krogkarta.

Söndagar.

Dessa söndagar som återkommer alldeles för kvickt.

Dessa söndagar då ångesten för många svenskar är som värst.

Jag minns singelångesten, det var den värsta för mig. Den där extrema tomheten när helgen snart var över. En tomhet som varken sena nätter på dansgolvet eller lite fyllehångel kunde fylla.

Ibland kunde ensamheten vara så slående mörk och jävlig. Och då hade det faktiskt hjälpt om EN jäkla schyst krog i Stockholm behagade att vara öppen, eller ha lediga bord. Att i stället för att sitta i trasiga mjukisbrallor och pilla i naveln av tristess kunna räddas av några timmars miljöombyte.

Det kan också vara så enkelt att vi efter helgens middagsbestyr inte orkar en till kväll med inhandling, lagning och disk – och suktar efter att bli serverade.

Här kan krögarna frälsa oss. Det finns några kloka krögare som har förstått vikten av att finnas där för Stockholmarna på dessa söndagar.

Men de är alldeles för få.

Efter en mindre betungande vägarbetsdag med grannarna i söndags rattade vi till J i Nacka strand. En restaurang med ett av Stockholms bästa lägen, OCH som har söndagsöppet.

Men det är inte så enkelt som att bara kliva på och sätta sig.

Som ett av få söndagsöppna, bra ställen i Stockholm ska det då vara lite extra svårt. Helst av allt ska du boka, gärna en vecka innan för att vara säker på att det finns plats.

Sedan måste man som gäst också pricka in en av deras två sittningar. Att komma mitt i en sittning kan du bara glömma. Här finns det regler att följa.

Trots att vi siktade in oss på sittning två möttes vi av en inte allt för varm hovmästare som snabbt blickade ut över lokalen och sa: ”det är tyvärr fullt i dag”.

Déjà vu.

Vi muttrar för oss själva att sluta vara så naiva och tro att det går att få ett bord på J en söndag. Tro mig, det är inte första gången vi försöker.

Varför ska det vara så svårt att äta söndagsmiddag på krogen?

När vi åker ut från Nacka strand, ser vi det betryggande stora skylten med det gula M:et resa sig mot himlen.

Vi kan alltid förlita oss på snabbmaten.

Helena Trus
Aftonbladet

annons

annons

DAGENS DEALS FRÅN

annons

annons

annons

GILLA OSS PÅ FACEBOOK

annons

mer från allt om stockholm

annons

annons