Å nej. Du använder en gammal tråkig webbläsare som sabbar upplevelsen av vår nya sajt. Snälla, uppdatera till något fräscht. /mvh AOS-teamet

annons

Värdshuset Koppartälten

LÄSARNAS BETYG

ANTAL RÖSTER

Ett lämpligt delmål under en utflykt till Hagaparken. Ät, fika - eller köp en picknickkorg och slå dig ned i gröngräset.

Gustav III drömde om att förvandla Haga till en engelsk park, en undanflykt från hovlivets tvång. Han började bygga ett nytt slott i Haga, men detta bygge avstannade tyvärr efter hans död år 1792. Han hann dock med att bygga Koppartälten åt sitt livgarde år 1787. I Koppartälten inrymdes bland annat stallar, marketenteri med matsal och kök.

Idag är Koppartälten omgjorda till kafé, värdshus, festvåning och konferenslokal. Festvåningen har rum för både sällskap på upp till 100 personer och små intima rum för två personer. Dessutom kan Koppartälten hjälpa till att hyra festtält vid behov, så antalet gäster är i princip obegränsat. Här arrangeras många bröllopsfester.

Vill du ha ett enklare arrangemang kan du besöka caféet eller äta en bit framför öppna brasan i värdshuset. Du kan faktiskt också beställa en picknickkorg att ta med dig ut i parken, bäst är dock att ringa och beställa den i förväg. Även om du varken vill äta, arrangera fest eller dricka så är Koppartälten värda ett besök enbart för sin vackra arkitektur och inredning.

Öppettider:

Värdshus;

Á la carte och lunchmenys ; Ti-Fre 11-15

Café;

oktober-april 11-16 maj-september 10-17

Söndagslunch/meny; kl. 12.00-16.00

annons

annons

DAGENS DEALS FRÅN

annons

annons

mer från allt om stockholm

annons

annons