Å nej. Du använder en gammal tråkig webbläsare som sabbar upplevelsen av vår nya sajt. Snälla, uppdatera till något fräscht. /mvh AOS-teamet

annons

.
Foto: Stockholm-Västerled Rotaryklubb

Jazzfest på Nalen låter dig dansa för välgörenhet

Upplev svingmusik framförd av riktiga storband – eller dixieland på Harlem-scenen.
Jazzfest på Nalen låter dig uppleva "guldåldern". Samtidigt bidrar du till ett gott syfte.

annons

annons

Varje år den sista måndagen i januari genomför Stockholm-Västerled Rotaryklubb en Jazzfest på klassiska Nalen. Det är 16:e året som Jazzfesten arrangeras, och allt överskott går till välgörenhet.
– De 15 jazzfester vi haft hittills har samlat ihop en miljon kronor. Det mesta har gått till Fryshusets aktiviteter, exempelvis Lugna Gatan. I år drar vi in pengar till förmån för Alviks Baskets arbete med integration, bland annat läxhjälpsprogram och deras arbete med att få in ungdomarna i basketlag, säger Björn Kumlien.

Dansa till storband

Den 30 januari kan du uppleva sex orkestrar på två scener. I Nalens stora sal har man möjlighet att dansa till svingmusik i Count Basie och Duke Ellingtons anda. På scen finns riktiga storband med upp till 20 musiker. Faktum är att bara bandmedlemmarna utgör omkring 90 personer. Till detta kommer drygt 500 gäster.
I den intimare Harlem-lokalen framförs allt från traditionell dixieland till modernare musik. Björn Kumlien berättar att rummet brukar vara fullpackat, och stämningen god.

Varvar musiken med skämt

– I Harlem-lokalen finns kopplingen till gamla tider. Där vitsar och skojar banden mellan låtarna, vilket återskapar den fina stämning som fanns på Nalen på 50-talet. Jag var själv där då som tonåring, och det är kul att få återuppleva det, säger han.
De sex banden är: Bara Damer & Co, Swing That Music, Stockholms Jazzorkester, Terrassorkestern, Basklas And His Ten Doctors Of Syncopation – samt Jelly Babies Jazz Band. Jazzfesten brukar vara utsåld, så skynda på om du vill dansa – och samtidigt dra ditt strå till stacken.

JOHN EDGREN
john.edgre@aos.se

annons

annons

NYHETSBREVET FREDEGSPEPP!

Varje vecka skickar vi ut nyhetsbrevet Fredagspepp med rolig helgläsning och de bästa tipsen på vad du kan hitta på i helgen. Presenteras i samarbete med Mitt i Stockholm.
Signa upp dig på vårt nyhetsbrev här

Tack för att du vill ta del av nyhetsbrevet Fredagspepp. Varje fredag kommer du att få de hetaste tipsen om vad som är på gång i stan
Tack för visat intresse men något gick snett. Vi beklagar detta och ber dig testa igen senare.

annons

DAGENS DEALS FRÅN

annons

annons

annons

mer från allt om stockholm

annons

annons