Å nej. Du använder en gammal tråkig webbläsare som sabbar upplevelsen av vår nya sajt. Snälla, uppdatera till något fräscht. /mvh AOS-teamet

annons

Lunchrave, nykterdans och båtfest – här är2017 års klubbtrender

Senaste trenderna: Det här händer på klubbarna 2017

Flytande nattklubbar, frukostrave och nykter dans, eller varför inte poesiklubbande, minifestivaler och fler dagsfester. Allt om Stockholms klubbloggare Mats Wurnell har plockat fram sju klubbtrender inför nästa år.

annons

annons

Stockholms klubbvärld är i ständig förändring och det gäller att vara nytänkande och kreativ för sticka ut och bli framgångsrik. Lyckligtvis är stadens festfixare och klubbarrangörer duktiga på att hitta nya intressanta koncept som lockar fler till dansgolven. Här är sju klubbtrender som jag tror kommer märkas av under 2017!

Festa på dagen

Här är en trend som bara fortsätter att växa. En fest som börjar på eftermiddagen och slutar vid 22-rycket passar alla. Här trängs småbarnsföräldrar och gamla klubbrävar med vanliga musikälskare och de som måste jobba dagen efter. Nästa år blir det ännu fler dagsfester!

Långa fester – som en minifestival

En trend som angränsar till ovanstående. Här snackar vi fester som börjar tidigt, slutar sent och som bjuder på festivalstämning i miniformat. Här kan du utan stress röra dig fritt mellan flera dansgolv, barhänga eller kanske besöka några foodtrucks eller en restaurang för en bit mat.

Alla kan gå på klubb

Snart finns det inga ursäkter för att inte ge sig ut på dansgolvet. Redan idag finns det allt från bebisrave och högmässor med technomusik till lunchfester med proppfyllda dansgolv. Kanske får vi även sen en "frukostklubb" under 2017? Jag hopppas!

Dansa nykter

Idag går det bättre en någonsin att klubba utan att först hinka i sig ett gäng stora stark. Utbudet av alkoholfria och alkholsvaga alternativ växer för varje dag och leder förhoppningsvis till vänligare dansgolv och ett ännu bättre beteende. Tyvärr gick den helnyktra klubben Sober i graven 2015 – kanske är det dags för en comeback nästa år?

Alla gillar techno

Technomusiken blir bara större och större. Kanske har de senaste årens klubbmusik-explosion lett till att fler nu utforskar den djupare och mörkare musiken. Under 2017 kommer vi inte bara dansa till techno under Skanstullsbron eller i Slakthusområdet, utan överallt!

Det blir fler båtfester

Alla gillar att att dansa omgiven av blå böljor och känna en lätt sommabris i håret. Under nästa år kommer vi se ännu fler klubb-initiativ på Östersjöns kryssningsfartyg men även på mindre skärgårdsbåtar. Klubben Trädgården erbjöd under sommaren 2016 finfin skärgårdsdans på M/S Trädgården, och jag tror det blir fler liknande satsningar under nästa år.

Klubben blir mer än musik och dans

Här har vi en trend som redan tagit fart. Nattklubben är inte bara en samlingsplats för musik och dans, utan här kan du även gå på filmvisning, ta del av dansföreställningar eller varför inte lyssna på poesi eller titta på konst. Endast fantasin sätter gränserna, och jag tror att uppfinningsrikedomen kommer att vara stor under 2017.

Mats Wurnell

mats.wurnell@gmail.com

Läs de senaste klubbnyheterna på vår Klubblogg.

AOS WS

annons

annons

NYHETSBREVET FREDEGSPEPP!

Varje vecka skickar vi ut nyhetsbrevet Fredagspepp med rolig helgläsning och de bästa tipsen på vad du kan hitta på i helgen. Presenteras i samarbete med Mitt i Stockholm.
Signa upp dig på vårt nyhetsbrev här

Tack för att du vill ta del av nyhetsbrevet Fredagspepp. Varje fredag kommer du att få de hetaste tipsen om vad som är på gång i stan
Tack för visat intresse men något gick snett. Vi beklagar detta och ber dig testa igen senare.

annons

DAGENS DEALS FRÅN

annons

annons

annons

mer från allt om stockholm

annons

annons