Å nej. Du använder en gammal tråkig webbläsare som sabbar upplevelsen av vår nya sajt. Snälla, uppdatera till något fräscht. /mvh AOS-teamet

annons

Allt om Stockholms klubbloggare älskar folk – när de vet hur man beter sig.

”Dags för skärpning på dansgolvet”

Armbågande idioter, kåt-hånglande stoppklossar och respektlöst ölskvalpande.
Allt om Stockholms klubbloggare Mats Wurnell ser ett behov av att läxa upp delar av stadens nattklubbsbesökare och delar här med sig av sju "budord" för en bättre klubbupplevelse.

annons

annons

Det finns inget härligare än en lång klubbnatt fylld av bra musik och glädje – och det finns inget värre än när kvällen slås i spillror av idioter utan folkvett. Jag vet att det inte alltid är lätt när hundratals människor ska umgås på en begränsad yta med hög musik, trängsel och så gott som obegränsad tillgång till alkohol. Men nu är det dags för skärpning, och med några enkla tips kan man komma långt.

Här har jag samlat sju budord som kommer att ge alla en bättre klubbupplevelse.

1. Tänk på hur du rör dig

Det finns inget mer irriterande än någon som helt utan känsla armbågar sig fram genom ett packat dansgolv. Testa istället att "dansa fram" eller ännu hellre - rör dig längs dansgolvets ytterkanter för att ta dig dit du ska. Och be om ursäkt om du råkar stöta till någon lite för hårt.

2. Drick inte en stor stark på dansgolvet

Jag känner inget behov av att lukta gammal öl eller hoppa fram och tillbaka för att undvika att bli nedstänkt. Ta en paus från dansandet och drick din öl vid baren eller på en lugnare plats. Om du måste kombinera dryck med dans - köp då en flasköl så minskar du risken för olyckor.

3. Begränsa telefonanvändandet

Jag ser inget fel med att ta en och annan bild eller skicka något enstaka meddelande, men det blir jobbigt att stå bredvid någon som endast fokuserar på telefonen och inte alls är närvarande. Lägg ner luren och bidra till atmosfären istället.

4. Dance like nobody's watching - men visa hänsyn

Man får självklart dansa hur man vill, men visa hänsyn och sunt förnuft. Vifta inte med armarna i mitt ansikte, trampa mig helst inte på fötterna och tvinga mig inte att behöva ta skydd från ditt kompisgäng när ni dansar okontrollerad ringdans. Och skippa gärna ryggsäcken.

5. Ragga med stil

Jag vill inte hindra Amors pilar från att träffa rätt. Dock skulle jag uppskatta om respektfull raggning och eventuellt hångel kan ske någon annanstans än framför mina ögon på ett kokande dansgolv.

6. Respektera andra och var vänlig

Väldigt självklart egentligen. Respektera dina medmänniskor och undvik sexism, rasism och andra dumma övertramp. Plocka istället fram din vänliga sida och bidra till att skapa en toppenkväll för både dig själv och andra.

7. Önska inte låtar

Att gå fram till discjockeyn för att önska låtar kanske är okej på vissa nattklubbar, men om det handlar om en klubb där musiken är i fokus är det förbjudet. Du kan få välja låtar på förfesten, men på klubben gör du bäst i att överlåta det jobbet till proffsen.

Mats Wurnell

mats.wurnell@gmail.com

Läs de senaste klubbnyheterna på vår Klubblogg.

AOS WS

annons

annons

NYHETSBREVET FREDEGSPEPP!

Varje vecka skickar vi ut nyhetsbrevet Fredagspepp med rolig helgläsning och de bästa tipsen på vad du kan hitta på i helgen. Presenteras i samarbete med Mitt i Stockholm.
Signa upp dig på vårt nyhetsbrev här

Tack för att du vill ta del av nyhetsbrevet Fredagspepp. Varje fredag kommer du att få de hetaste tipsen om vad som är på gång i stan
Tack för visat intresse men något gick snett. Vi beklagar detta och ber dig testa igen senare.

annons

DAGENS DEALS FRÅN

annons

annons

annons

mer från allt om stockholm

annons

annons