Å nej. Du använder en gammal tråkig webbläsare som sabbar upplevelsen av vår nya sajt. Snälla, uppdatera till något fräscht. /mvh AOS-teamet

annons

Klicka på pilarna för att starta bildspelet

Kyrkan byter predikan mot technomusik

En gudstjänst klädd i helt ny skrud.
På fredag går Technomässan 2.0 av stapeln i Hedvig Eleonora där kyrkobesökare kommer mötas av en helt ny upplevelse.
– Vi kommer dela ut öronproppar istället för agendor, säger Johan Lindström, låtskrivare och en av arrangörerna av mässan.

annons

annons

Sugen på en ny sorts disco? Då kanske Hedvig Eleonoras fredagsgudstjänst kan vara något för dig. Ja, du läste rätt, östermalmskyrkan kommer inte att köra sitt ”vanliga” race – utan erbjuda alla som vill att delta i Technomässan 2.0.
– Det utgår från en traditionell gudstjänstordning, men alla momenten är utbytta mot låtar med elektronisk dansmusik. Till det kommer vi ha en jättestor ljusrigg, rökmaskiner och stroboskop, säger Johan Lindström.

Gudstjänst för alla sinnen

Johan har tillsammans med prästen Olle Ideström skrivit och producerat all musik – och precis som namnet avslöjar är det här andra gången man kör mässa med technomusik.
– Skillnaden nu är att det är helt nya låtar, nya sångare och att vi satt en musikvideo till varje låt. Sen kommer vi ha en ungdomskör som är med och sjunger till hälften av låtarna – vilket är ett sätt för gammalt och nytt att mötas.  Vi kommer även att ha dj före och efter, men under mässan är det kör och den musik vi skrivit, detta tillsammans med rök och ljusspel. Det kommer att vara en gudstjänst för alla sinnen.

Moderna beats ska locka unga

Från kyrkans håll hoppas man kunna attrahera ungdomar och inte nog med att det utlovas bra tryck på dansgolvet – det kommer även ske i en lokal andra klubbar har svårt att matcha.
– Hedvig Eleonora är jättespännande att ljus- och ljudlägga. Vi tycker det är kul att få bryta det gamla traditionella gudstjänstrummet med ny modern housemusik. Man får dansa, sjunga med och fira med hela kroppen – och vi kan utlova moderna bra beats. Det här är inte någon slags show, utan vi hoppas på att de som kommer är delaktiga, samt att det gärna får bli ett lite svettigt dansgolv efter, säger Johan Lindström.

Lockar inte kyrkans techno? – här är tre andra musikalternativ

Audiology

Var: Slakthuset, Slakthusgatan 6

När: 22:00 – 03:00

Pris: 150 kr/förköp, 200 kr/på plats

Enda tillfället i höst att gå på Audiology i Stockholm. Alan Fitzpatrick, Tiger Stripes och Zoo Brazil är de stora dragarna och här finns tre dansgolv att välja mellan.

Justin Bieber

Var: Tele2 Arena

När: 29+30/9, start 19:30

Pris: 465- 2 160kr

Senast fyllde kanadensaren Globen tre dagar i rad. Nu är det Tele2 som gäller och tors-fredag är det ”Purpose world Tour”. Räkna med många timmar i kö om du vill få bästa ståplatsen (endast tillåtet att köa från 07:00 på konsertdagen).

Madness

Var: Gröna Lund

När: 20:00

Pris: 220 kr  

Ska-legendarerna Madness kliver ut på Grönans stora scen och är sista band ut för säsongen. Sexmannabandet är vida kända för sina livespelningar och kommer att blanda klassiker som ”House of Fun” och ”Baggy Trousers” med sina senaste alster.

FELIX BJÖRKLUND
felix.bjorklund@aos.se

annons

annons

NYHETSBREVET FREDEGSPEPP!

Varje vecka skickar vi ut nyhetsbrevet Fredagspepp med rolig helgläsning och de bästa tipsen på vad du kan hitta på i helgen. Presenteras i samarbete med Mitt i Stockholm.
Signa upp dig på vårt nyhetsbrev här

Tack för att du vill ta del av nyhetsbrevet Fredagspepp. Varje fredag kommer du att få de hetaste tipsen om vad som är på gång i stan
Tack för visat intresse men något gick snett. Vi beklagar detta och ber dig testa igen senare.

annons

DAGENS DEALS FRÅN

annons

annons

annons

mer från allt om stockholm

annons

annons