Å nej. Du använder en gammal tråkig webbläsare som sabbar upplevelsen av vår nya sajt. Snälla, uppdatera till något fräscht. /mvh AOS-teamet

annons

"Killar får också komma. Alla behöver ju känna till de här grejerna."
Foto: Colourbox

En fest för att hylla kvinnan – och mensen

Mens — och årets fest.
Teater Bristol vill hylla månadens blodigaste vecka och ställer till med mensfest på Internationella kvinnodagen.
— Vi kommer bjuda på mensdrinkar, säger Daniela Kullman.

annons

annons

På Internationella kvinnodagen den 8 mars är det dags. Då ställer Teater Bristol i Sundbyberg till med mensfest. Festen ska dels hylla mensen men också fungera som ett utbildande evenemang. Både kunskap, dans och röj utlovas.
— Vi ska ha föreläsare och det kommer gå att köpa menskoppar och annat som har med mensen att göra. Sen öppnar baren och det blir konsert och fest. Kvällen kommer att gå från allvar till trams, säger Daniela Kullman, teaterns konstnärliga ledare.

"Vill upplysa om endometrios"

Ett av mensämnena som kommer att tas upp är den kroniska sjukdomen endometrios. Många kvinnor lider av sjukdomen men den är trots det relativt okänd bland både läkare och allmänhet endometrios påverkar din mens och gör att du kan få extrema magsmärtor både innan, under och efter blödningarna.
— Jag är extremt allmänbildad och läser mycket, men hade aldrig hört om endometrios. När jag läste att tio procent av alla kvinnor har sjukdomen tänkte jag att det inte kan vara sant. Det är sjukt att inte fler vet om det! Folk brukar ju retas ibland och säga 'har du mens eller?' men det här är ju en helt annan sak. Det är en kronisk sjukdom och jag har inte vetat att det är allvarligt. Vi vill skapa förståelse kring denna sjukdom.

Bloddrinkar med klumpar

Även teaterns bar hakar på menstemat och teaterpersonalen har föreslagit att bloddrinkar ska serveras.
— De är inne på att det ska serveras flera mensdrinkar. En gång när vi hade en spökvandring för barn serverade vi alkoholfria bloddrinkar. Det var inte så populärt men vuxna människor är kanske modigare.

Hur är en bloddrink?
— Den är inte helt rinnande utan snarare lite tjock. Jag har lämnat blodplasma så kanske skulle man också kunna ha lite drinkar med klumpar i med någon slags gele, haha!

Är det bara tjejer som får komma på festen?
— Nej självklart inte! Killar får också komma. Alla behöver ju känna till de här grejerna. Och musik gillar väl alla?

LOUISE ÅSTRÖM
louise.astrom@aos.se

annons

annons

NYHETSBREVET FREDEGSPEPP!

Varje vecka skickar vi ut nyhetsbrevet Fredagspepp med rolig helgläsning och de bästa tipsen på vad du kan hitta på i helgen. Presenteras i samarbete med Mitt i Stockholm.
Signa upp dig på vårt nyhetsbrev här

Tack för att du vill ta del av nyhetsbrevet Fredagspepp. Varje fredag kommer du att få de hetaste tipsen om vad som är på gång i stan
Tack för visat intresse men något gick snett. Vi beklagar detta och ber dig testa igen senare.

annons

DAGENS DEALS FRÅN

annons

annons

annons

mer från allt om stockholm

annons

annons