Å nej. Du använder en gammal tråkig webbläsare som sabbar upplevelsen av vår nya sajt. Snälla, uppdatera till något fräscht. /mvh AOS-teamet

annons

CASABLANCA Mats Rubarth sitter längst till höger.
Foto: Ulf Magnusson

Från fotbollsspelare - till rockstjärna

Legendar i AIK efter sina år på lagets yttermittfält.
Nu ska Mats Rubarth skaffa sig samma status i musikvärlden – första plattan med bandet Casablanca är ute och nu ska supergruppen ut på turné.
Torsdagen den 12:e kommer de till Stockholm och Debaser Slussen.
– Jag förväntar mig ett intensivt, rått och svettigt partaj, säger han.

annons

annons

Karriärbytet har blivit lyckat och gått rejält fort. Mats Rubarth gjorde sin sista match för AIK så sent som i november 2008 och den 16 mars i år släpptes debutplattan "Apocalyptic Youth" med supergruppen Casablanca, som förutom Mats består av Josephine Forsman (Sahara Hotnights), Erik Stenemo (Melody Club), Anders Ljung (Space Age Baby Jane) och Ryan Roxie (Roxie 77). Och nu på torsdag inleder bandet sin Sverigeturné i Eskilstuna.

– Det känns skitbra! Jag har ju alltid tyckt att det är sjukt kul med musik och jag hade ju alltid tanken i bakhuvudet när jag spelade fotboll att jag skulle ge musiken en chans sen. Jag är jätteglad att jag har fått chansen att spela i ett såhär bra band, säger Mats Rubarth.

Hur känner du inför att vara ute på vägarna?

– Jag har ju inte gjort det än så jag kan inte säga säkert, men jag tror att det kommer att bli jätteskoj. Vi är grymt spelsugna. Skivan blev ju rätt så försenad så vi har verkligen fått vänta på att komma ut.

Varför har skivan blivit sen?

– Dels för att vi haft en skivbolagsstrul. Sen har ju mina bandmedlemmar andra projekt så det har krockat lite. Själva inspelningen gick bra, vi dammade av alltihop på tre veckor i Polarstudion. Men nu har vi skrivit nytt material till nästa platta också så den kommer inte att dröja lika länge. Och de här äldre låtarna kan vi ju väldig bra nu så giggen kommer att bli riktigt tajta.

Hur fungerar det för dig, att byta ut ett kändisskap mot ett annat? Någon skillnad mellan att uppvaktas som fotbollsspelare respektive rockstjärna?

– Egentligen är det lite sak samma, man pratar ju med pressen på samma sätt. Men skillnaden är att fotbollen blir så mycket större och så mycket mer intensiv, det ringde ju journalister i princip varje dag och folk var nere på Karlberg (AIK:s träningsanläggning) hela tiden. Fotbollen blir så mycket hets också, man vet oftast direkt vad journalisterna var ute efter och därför vaktar man sin tunga som spelare. Det kan jag skita i nu, haha.

På torsdag nästa vecka, den 12:e, landar ni i Stockholm och spelar på Debaser Slussen. Vad förväntar du dig av spelningen?

– Jag förväntar mig ett intensivt, rått och svettigt partaj. Debaser Slussen är en grymt tajt rockscen så det finns alla förutsättningar för det. Och så förväntar jag mig, eller hoppas, på mycket folk.

Tror du att det kommer några AIK:are för att supporta dig?

– Några blir det väl, men jag tror ju inte att någon kommer bara för min skulle. Förmodligen gillar man kanske både AIK och hårdrock och kommer mest för musikens skull.

annons

annons

NYHETSBREV

Vill du ha de hetaste tipsen om vad som händer i stan?
Signa upp dig på vårt nyhetsbrev här

Tack för att du vill ta del av AOS nyhetsbrev. En gång per månad kommer du att få de hetaste tipsen om vad som är på gång i stan.
Tack för visat intresse men något gick snett. Vi beklagar detta och ber dig testa igen senare.

annons

DAGENS DEALS FRÅN

annons

annons

annons

GILLA OSS PÅ FACEBOOK

annons

mer från allt om stockholm

annons

annons