Å nej. Du använder en gammal tråkig webbläsare som sabbar upplevelsen av vår nya sajt. Snälla, uppdatera till något fräscht. /mvh AOS-teamet

annons

Yxan tillbringar hellre påsken med fansen än med Jesus.

"Vi är heavy metal"

Var är vargen? Ja, den spelar i Stockholm på skärtorsdagen. Wolf struntar i Jesus och vräker iväg hårda heavy metal-bomber istället.

annons

Vi kollar peppen med Johannes "Yxan" Losbäck inför Örebrobandets besök.

Spela på skärtorsdag är väl ett ypperligt påskfirande. Vad brukar du annars göra denna högtid?
– Ja visst är det. Inget är bättre än att fira med fansen. Det blir askul! Jag har en dotter på snart 6 år som gillar Helloween, bandet alltså. Vi brukar måla påskägg så att de ser ut som pumpor. Efter det tittar vi på en påskbrasa och skjuter raketer tills grannarna tror att Slayer spelar på garageuppfarten.

Vad har du för relation till den kungliga hufvudstaden?
– Eftersom Wolf lirat mycket i Stockholm är det inte långt mellan gångerna då vi får skåla med Unleashed eller Dundertåget. Förutom det så är min relation mest musikalisk. Utan band som Dismember, Entombed, Grand Magus och Necrophobic hade Sverige varit jävligt tråkigt.

Finns det något du alltid gör när du besöker Stockholm?
– Dricker öl. Oftast är det in med utrustningen, soundcheck, lira, party och sen hem, så man hinner inte mycket mer. Jag hoppas dock på att kunna åtgärda det och fullt njuta av stadens frukter. En del skivaffärer har jag besökt i mina dagar. Men de flyttar och bytar namn som en annan bytar Flying V-gura.

Det roligaste ni upplevt sedan ni släppte ”Ravenous” för ett år sedan?
– Vi blev Grammis-nominerade. Men det största är att möta killen/tjejen med Wolf-tröja som talar om vad de verkligen tycker om plattan. Fansen är dom viktigaste och bästa kritikerna. Om jag ska välja något personligt som jag upplevt är det när vi spelade i Hunneboparken. Där såg jag som liten Europe, 220 Volt och Viva och jag ville alltid spela där. Att dela det med dom andra killarna var en speciell känsla.

Skivan innehåller en rad låttitlar som är löjligt mycket metal. Till exempel "Speed on" och "Whisky psycho hellions". Hur ska ni toppa det och när ska ni toppa det?
– För oss är det bara mycket metal. Finns inget löjligt för oss. Vi är heavy metal. Vi bara skriver låtar och det blir vad det blir. Vi kommer inte ha några problem att "toppa" det eftersom det kommer naturligt för oss.

Vad kan publiken förvänta sig av er konsert?
– Våra stärkare står på 11 så det betyder ett sjuhelvetes drag. Vi älskar klubbgig med svett, energi och kontakt med publiken. All vår energi skickas mot publiken som ger samma tillbaka. Så spänn fast er ladies and gubbjävlar för The Wolf is loose and was last seen heading your way!

Christoffer Röstlund Jonsson

GILLA OSS PÅ FACEBOOK

annons

mer från allt om stockholm

annons

annons

annons