Å nej. Du använder en gammal tråkig webbläsare som sabbar upplevelsen av vår nya sajt. Snälla, uppdatera till något fräscht. /mvh AOS-teamet

annons

GUIDE Startsidan / Guider

Skärgården bjuder på många äventyr.
Skärgården bjuder på många äventyr.
Foto: Urban Andersson

Här hittar du Stockholms härligaste hamnar

Cityliv i all ära. Men när solen skiner vill landkrabborna i stans kontorslokaler gärna ge sig ut i Skärgården. Allt om Stockholm vet var du hittar de mysigaste hamnarna. Här finns lyxigaste värdshusen, bästa toast skagen och en bubbelpool precis bredvid vattnet.

annons

Sandhamns Seglarhotell

Lyx och after sail

Sandhamn Nuförtiden är Sandhamn mest känt som Stockholms partyö. Här trängs dyra båtar i hamnen och under högsäsong kan det till och med vara svårt att få plats. Ägarna till Stockholms lyxigaste motorbåtar njuter av after sail på Seglarhotellet med liveband, och det är ofta mingel på båtarna som lagt till. Åk hit för att se en liten bit av solsidan, titta på lyxiga båtar eller promenera längs ön och köp glass i den lilla kiosken bakom hotellet. Vill du lyxluncha är seglarhotellets toast skagen en smaskig skärgårdsskapelse.
Utö Värdshus

Familjemecka med app

Utö Här hittar du skärgårdens familjemecka. Färjan går från Årsta brygga och stannar ungefär 100 steg från öns mysigaste bageri. De nybakta wienerbröden kan få vem som helst av avbryta en diet. Besök Utö Värdshus för en god lunch eller köp med lunchmackor och hyr cyklar för att ta dig runt ön. Cyklar du en kvart hittar du barnens favoritbad där det är extra långgrunt. Är du en promenadperson finns en app att ladda ner där Utö-profilen Charlotte Schröder berättar anekdoter om ön medan du vandrar runt. För den äventyrlige går det att hyra havskajaker. Har du tur får du syn på en säl meddelar Utös turistbyrå.
Smådalarö Gård

Golfa i havsluft

Smådalarö Här är en bubblare bland Stockholms hamnar. Smådalarös hamn är liten, trygg och mysig. I ena delen av hamnen finns en nyrenoverad dusch- och bastuhörna. Passa på att basta och ta ett kvällsdopp från bryggan precis utanför bastun. Känner du för lyx går det att hyra tid i jacuzzin som har en egen liten hörna utomhus. Ön rymmer även en 9-håls golfbana. För den som vill övernatta och inte har en båt finns hotellet Smådalarö Gård.
Möjas dansbana

Storstan i miniformat

Möja Turistbyrån på Möja beskriver ön som en plats med nästan samma service som i storstan, fast i miniformat. Möja rymmer inga lättillgängliga stränder eller iordningställda badplatser, men är ändå ett utmärkt utflyktsmål. Hyr cykel eller havskajak eller ta en svängom på dansbanan i Berg. Vill du ta det lugnare finns även boulebana. För den kulturellt intresserade rymmer ön ett hembygdsmuseum. Där finns bland annat bruksföremål och en sjöbod med fiskeredskap.
Räkor

Mer än en pendeltågstation

Nynäshamns Gästhamn Det här är för många en liten stad eller en plats där pendeltåget stannar. Men faktum är att här fins en mysig gästhamn som är värd ett besök. Köp färsk fisk eller räkor och få skärgårdsfeeling, inte långt ifrån stan. Restaurangen M/S Freja ligger på land men ser ut som en stor mysig båt. Här finns både fiskplanka och hamburgare. Det senaste tillskottet i gästhamnen är Flötet Deli och Bar. Det är en ny lunchrestaurang med uteservering. Slår vädret om till klassiskt svenskt sommarväder med moln och kyligare luft finns värmelampor så att du slipper frysa.
Sprickopp

Ibland är naturen bäst

Sprickopp Hotell och bastubad i all ära. Men ibland är det allra mysigast att bara komma bort från vardagens bekvämligheter. Har du båt är det oerhört mysigt att lägga till i en naturhamn, på en ö utan hotell och andra faciliteter. Sprickopp är ett spännande inslag i Stockholms skärgård, helt utan träd.  Slå dig ner på de kala klipporna och njut av vågskvalp, och endast vågskvalp, i solnedgången. Ibland är naturen bäst.

annons

annons

NYHETSBREVET FREDEGSPEPP!

Varje vecka skickar vi ut nyhetsbrevet Fredagspepp med rolig helgläsning och de bästa tipsen på vad du kan hitta på i helgen. Presenteras i samarbete med Mitt i Stockholm.
Signa upp dig på vårt nyhetsbrev här

Tack för att du vill ta del av nyhetsbrevet Fredagspepp. Varje fredag kommer du att få de hetaste tipsen om vad som är på gång i stan
Tack för visat intresse men något gick snett. Vi beklagar detta och ber dig testa igen senare.

annons

annons

annons

mer från allt om stockholm

annons

annons