Å nej. Du använder en gammal tråkig webbläsare som sabbar upplevelsen av vår nya sajt. Snälla, uppdatera till något fräscht. /mvh AOS-teamet

annons

GUIDE Startsidan / Guider

Försvinnande goda är blåbärspannkakorna på Café Sirap.
Foto: Sven-Olof Englund

Stans 5 bästa bruncher

Kaloristinn bakfyllekur, asiatisk buffé eller för att avrunda konstutställningen.
Brunchen är ett av stockholmarnas hetaste helgnöjen.
Allt om Stockholm listar 5 sköna ställen.

Berns Asiatiska

Berns Asiatiska Hit går man för atmosfären: det känns kontinentalt att äta under kristallkronor i storlek x-large och sätta sig till rätta i sammetsfåtöljerna. Bufféborden är uppdukade med en miniresa av asiatiska smaker. Dumplings, japansk kålpannkaka och ostron med fisksås, chili och koriander är några av rätterna.

Men den stora behållningen är inte maten utan efterrätterna. Du kommer att ångra dig om du inte sparar rum för den digra buffén med ljuvliga desserter i miniformat. Créme brulée, tårta av macarons och tiramisukaka är några favoriter. Det rekommenderas att boka bord i förväg.

Pris: 355 kronor.

Öppet för brunch: lör-sön 11:30-16:00

+ Atmosfären, dessertbuffén

- Ofta fullsatt

Café Sirap

Café Sirap Vasastans mest populära brunch intas här. Så poppis är det på Sirap, att det ibland är kö ut på gatan och en timmes väntetid på bord.

Brunchtallriken serveras à la carte och håller amerikanskt stuk, både i smak och storlek på portionerna. Toast med tillbehör, scrambled eggs och bacon ingår. Det är värt de extra 40 kronorna för att uppgradera tallriken med de fluffiga blåbärspannkakorna med lönnsirap.

Ett minus är stimmet. Ljudnivån är ofta hög under den värsta brunchrushen. Trevligast är när man kan sitta utomhus och äta, lokalen i sig saknar mysfaktor.

Pris: 80-140 kronor per rätt.

Öppet för brunch: mån-fre 09:00-19:00, lör-sön 11:00-19:00

+ De försvinnande goda blåbärspannkakorna

- Väntetiden på bord

Moderna Muséets restaurang

Restaurangen Moderna Museet Moderna Muséets kombo av konst och brunch är oerhört populär. Det är lite som att flyga business class: vita draperier separerar matsalen i en vanlig – och en brunchsektion.

Här brunchar kulturtanter, turister och konstkännare. Buffén har skandinaviskt tema, lite som midsommarmat deluxe. Flera sorters sill, hemmagjord korv med svamp och pilsnerkokt potatis står bland annat på menyn.

Stämningen här är ibland något stökig, med hög ruljans på gäster och många med små barn. Utsikten är en förlåtande faktor. Bord bör bokas i förväg.
Pris: 345 kronor.
Brunchen serveras: lör-sön 11:30-16:00
+ Bra sätt att runda av konstutställningen
- 345 kronor är lite väl saftigt

Marie Laveau

Marie Laveau Besök Gubbrummet på Spy Bar en lördagskväll och fortsätt vidare till Marie Laveau och deras söndagsbrunch. Du kommer att känna igen minst hälften från kvällen innan.

Här är det fullt av bakfulla Södermalms-hipsters som sippar ställets kryddstarka Bloody Mary på egen specialgjord fond och tomatjuice.

Det fina med Marie Laveus brunch är att de skippat buffébordet och lagar maten à la carte. Cheeseburgaren är en storsäljare, liksom sandwichen med pulled pork. Men här finns även klassiska brunchrätter som Eggs Benedict. Brunchtallriken med baked beans, ägg och bacon är som julafton för kaloriknuttar – inte ett salladsblad så långt ögat når.

Pris: brunchtallrik 205 kronor.

Öppet för brunch: lör-sön 12:00-16:00

+ Den hemmagjorda Bloody Maryn

- Lång väntan på bord. Kom tidigt eller sent

Hotell Rival

Hotel Rival På ABBA-Bennys hotell invid Mariatorget hittar man stans matigaste brunch. Gästerna är en internationell mix av boende på hotellet, barnfamiljer som flytt förorten och coola söderkids som inte orkat vänta på bord på Marie Laveau.

Matmässigt är salladerna fräscha, det finns mycket färsk frukt och riktiga vitaminpiller till juiceshots. Råbiffen i kanapéstorlek är en klar favorit hos många.

Hit känns det helt okej att komma utan sällskap. Det finns gott om dagstidningar och magasin att underhålla sig med och tittar solen fram är uteserveringen på balkongen en juvel.

Pris: 265 kronor.

Öppet för brunch: söndag 13.00-18.00

+ Det breda utbudet på bufféborden. Mycket färsk frukt och juiceshots

- Det inte så breda utbudet – om man är vegetarian

GILLA OSS PÅ FACEBOOK

annons

mer från allt om stockholm

annons

annons

annons