Å nej. Du använder en gammal tråkig webbläsare som sabbar upplevelsen av vår nya sajt. Snälla, uppdatera till något fräscht. /mvh AOS-teamet

annons

ARTIKEL Startsidan / Guider

Miss Li, Bruce Springsteen och Björn Gustafsson förgyller våren.
Foto: Carolina Byrmo/Scanpix/Björn Lindgren.

Superguiden - så blir Stockholms nöjesvår

Lite skratt, lite sång, lite drama.
Bara njut.
Vi har valt ut guldkornen bland nyheterna i nöjesvåren mars-maj åt dig.

annons

annons

 

KRISTIN REHNQVIST
kristin.rehnqvist@aos.se

Skratt

Foto: 20TH CENTURY FOX/TV4

"Drömmen om Amerika"

STANDUP Komikern Kristoffer Appelquist dyrkar det stora landet i väst - men har aldrig varit där. Det här är föreställningen om drömmen.

När: 20 mars.

Var: Rival.

Louis CK

STANDUP Amerikansk komiker utsedd av Rolling Stones till "världens just nu roligaste person". Grovt, personligt och träffsäkert.

När: 23 mars.

Var: Ericsson Globe.

"Standup med Gustafsson Schyffert - Roligt för delar av familjen"

STANDUP Lilla och stora humorgiganterna Björn Gustafsson och Henrik Schyffert underhåller från samma scen.

När: 1-3 och 29-30 april.

Var: Rival.

"Eddie Izzard - Force Majeure"

STANDUP Sylvass, brittisk komiker vars stil varierar från pantomim till monologer - barnförbjudet. Har vunnit åtskilliga utmärkelser och är en av få i genren som kan fylla en arena.

När: 13 april.

Var: Friends arena.

"Like - en talkshow som gillar"

TALKSHOW Skratt- och diskussionslysten talkshow på scen ledd av komikern Ami Hallberg Pauli. Gäst denna kväll är skådespelerskan och regissören Lo Kauppi.

När: 20 april.

Var: Bio Rio.

Musik

Foto: Getty images

"Jerry - the farewell show" med Jerry Williams.

ROCK Allsångsläge på "Did I tell you" när rockabillyräven Jerry Williams avrundar karriären.

När: Februari till maj.

Var: Cirkus.

Nas

HIPHOP Legendariske Brooklyn-rapparen Nas behöver bara "one mic". Två konserter ges samma kväll.

När: 14 mars.

Var: Berns.

Lil Wayne

HIPHOP Barnförbjudet och haussat när storsäljande New Orleans-rapparen Lil Wayne kommer till Stockholm på sin första europeiska arenaturné.

När: 15 mars.

Var: Ericsson Globe.

Amanda Jenssen

POP Albumaktuella, kritikerhyllade Amanda Jenssen vårturnerar, och beskriver senaste skivan med orden "Det låter mycket som filmmusik.//..//"teatraliskt, kusligt, surrealistiskt och farligt."

När: 22 mars.

Var: Berns.

Lana Del Rey

RETROPOP En mångbottnad röst som fått kritikerkören och publiken att slå knut på sig själva i sina försök att definiera "det".

När: 8 april.

Var: Annexet.

Bruce Springsteen & The E Street Band

ROCK Denna gång behöver inte stockholmarna resa mer än någon tunnelbanestation för att se The Boss tända eld på läktarna.

När: 3, 4 och 11 maj.

Var: Friends Arena.

Miss Li

POP 2012 blev hon folkkär på riktigt, när hon släppte albumet "Tangerine dream" med flertalet hits och toppade digilistan med "Så mycket bättre"-tolkningen av "Här kommer natten". Kanske svenska popvärldens största älskling just nu?

När: 10 maj.

Var: Berns.

Repulsion

HÅRDROCK Grindcorebandet Repulsion från Michigan, USA, bildades på 80-talet. Med sin tidiga mix av punk och dödsmetall är de pionjärer inom genren, och Nalen-spelningen är deras första i Sverige.

När: 11 maj.

Var: Nalen.

The Sounds

POP/ROCK Suget efter frontsångerskan Maja Ivarsson har varit stort efter hennes medverkan i "Så mycket bättre". I mitten av maj intar hon och övriga medlemmarna i rockbandet The Sounds Gröna Lunds scen, med klassiker som "Seven days a week" och "Living in America" i bagaget.

När: 17 maj.

Var: Gröna Lunds Stora scen.

Beyoncé

R&B Världsstjärnan värmde upp inför världsturnén med ett hyllat "Super Bowl"-framträdande och ett balladalbum ihop med Destiny's Child-kollegorna. Strax innan maj övergår i juni intar hon Ericsson Globes scen.

När: 29 maj.

Var: Ericsson Globe.

Scen

Foto: Petra Hellberg

"Werther"

DANSTEATER Unge Werther kan inte leva utan Lotte. Klassikern "Den unge Werthers lidanden" från 1774 har i Örjan Anderssons händer blivit till dansteater.

När: Februari och framåt.

Var: Dramaten, Elverket.

"Demoner"

TEATER Ett par på bristningsgränsen bjuder upp ett annat par på en drink för att slippa vara ensamma, och en vansinnesnatt börjar. Med bl a Johan Rabaeus, Marie Richardson, Gustaf Hammarsten.

När: Februari och framåt.

Var: Stockholms stadsteater.

"Farliga förbindelser"

TEATER Klassisk föreställning baserad på Choderlos de Laclos skandalösa brevroman, som filmatiserats flertalet gånger. Med bl a Jonas Malmsjö, Livia Millhagen, Adam Pålsson och Alexandra Rapaport.

När: Februari och framåt.

Var: Dramaten.

"Knitting peace" av och med Cirkus Cirkör

AKROBATIK Tjusades du av det Cirkus Cirkör framförde under Nobelfesten i Blå hallen? Mycket av det var hämtat ur den här fantasieggande och tyngdlagstrotsande föreställningen.

Var: Cirkus Cirkör, Botkyrka.

När: 15 februari och framåt.

"Apatiska för nybörjare"

TEATER Författaren Jonas Hassen Khemiris pjäs om Sverige och de apatiska flyktingbarnen, som av kritiker har kallats "en blivande klassiker". Med bl a Vanna Rosenberg och Shima Niavarani.

När: 16 februari och framåt.

Var: Stockholms stadsteater.

"God natt min skatt"

BARNPJÄS Här är något för de minsta. Pjäsen ställer frågorna "Vem nattar vem och hur?" och "Finns vännen kvar när man vaknar?". Stjärnor tänds och drömmar föds.

När: 17 februari och framåt.

Var: Teater Tre.

"Ett dockhem"

TEATER En pjäs med anor, och ett ständigt aktuellt inlägg i debatten om könsrollerna inom äktenskapet. Med bl a Sven Ahlström och Annika Hallin.

När: 23 februari och framåt.

Var: Stockholms stadsteater.

"Lotta på Bråkmakargatan"

BARNPJÄS Astrid Lindgrens kanske charmigaste lilla argbigga, i samlad tolkning av Johanna Huss. I den här barnpjäsen möter vi Lotta när hon fyller år, lär sig cykla och flyttar hemifrån.

När: 24 februari och framåt.

Var: Stockholms stadsteater.

"Tåla mod" - monolog av och med Amanda Ooms

MONOLOG Skådespelerskan Amanda Ooms visar i den här monologen ger ett självporträtt både i framträdande och i kol på papper. Efter 30 speltilfällen sker vernissage. Med nyskriven musik av Joakim Thåström och Per Hägglund.

När: 8 mars (Internationella kvinnodagen) och framåt.

Var: Dramaten, Lejonkulan.

"West Side Story"

MUSIKAL Musikalernas musikal. Det är New York 1957. De är unga, arbetslösa, kaxiga, rastlösa, rädda, rotlösa, aggressiva och stolta. De krigar för att hitta en plats i ett samhälle där ingen bryr sig. Med bl a Karl Dyall och Lagaylia Frazier.

När: 8 mars och framåt.

Var: Stockholms stadsteater.

"Om hon var en kille skulle jag vara kär i henne"

TEATER Något så sällsynt som ungdomsteater om två flickor som upptäcker tidig sexuell njutning och "förbjudna" känslor. Ögonblicksteatern från Umeå gästspelar.

När: 20-24 mars.

Var: Stockholms stadsteater.

"Julia & Romeo"

BALETT Helaftonsbalett efter Shakespeares tragiska drama till Tjajkovskijs musik. Mats Eks första stora helaftonsbalett på 15 år. Ett måste för dansälskare.

När: 24 maj och framåt.

Var: Kungliga Operan.

"Urban Connection"

DANSFESTIVAL Battles, popping, breakdance och voguing, och både svenska och internationella danskompanier. Mängder av stilar, och dessutom utställningar och filmvisningar, när det är festival för den urbana danskulturen på Dansens hus.

När: Maj.

Var: Dansens hus.

annons

annons

NYHETSBREV

Vill du ha de hetaste tipsen om vad som händer i stan?
Signa upp dig på vårt nyhetsbrev här

Tack för att du vill ta del av AOS nyhetsbrev. En gång per månad kommer du att få de hetaste tipsen om vad som är på gång i stan.
Tack för visat intresse men något gick snett. Vi beklagar detta och ber dig testa igen senare.

annons

DAGENS DEALS FRÅN

annons

annons

annons

GILLA OSS PÅ FACEBOOK

annons

mer från allt om stockholm

annons

annons